Crema una zona de desballestament de ferralla a Montcada i Reixac (Vallès Occidental). Una gran columna de fum visible des de gran part de Barcelona i l'àrea metropolitana ha tapat el cel des de bon matí. Els Bombers de la Generalitat han treballat des de poc abans de les nou d'aquest divendres al matí en un incendi a l'altura del quilòmetre 3 de la carretera N-150, prop de l'encreuament amb la C-58. L'avís s'ha rebut a les 8.48 hores i el cos d'emergències s'ha traslladat fins allà amb onze dotacions. L'incendi ha quedat controlat a les 12.13 hores.

🔴 Segueix l'estat del trànsit per l'incendi de Montacada i Reixac

El foc ha afectat diversos camions d'aquesta zona on es trobaria una deixalleria, que és molt a prop d'unes barraques, com les que inunden la riba del Besòs, a Montcada i Reixac. Els Bombers de la Generalitat, tot i que en un primer moment descarten que l'incendi hi arribi, han evacuat de forma preventiva els habitants d'aquestes construccions per evitar que es puguin donar cremes com les dels darrers anys. A més, les flames han obligat a tallar la carretera N-150 i els accessos des de la C-58 cap a Cerdanyola del Vallès, segons ha informar el Servei Català de Trànsit.

Efectius d'emergències i alarma ciutadana

Els Bombers de la Generalitat han controlat el foc poc després de les dotze del migdia, però també s'han traslladat fins al lloc dels fets diverses dotacions dels Mossos d'Esquadra, del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), la Policia Local de Montcada i Reixac i la Policia Local de Cerdanyola del Vallès. L'incendi ha provocat alerta ciutadana, no només a la ciutat metropolitana sinó també a d'altres poblacions com Barcelona, fet que ha estat visible tant a les xarxes socials com al telèfon d'emergències 112 que ha rebut una norantena de trucades durant la primera hora des que ha començat la crema que ha afectat diversos camions en una zona de desballestament de ferralla.