Nou cas de maltractament animal a la Regió de Múrcia. O, com a mínim, això sembla per la investigació que ha obert la Guàrdia Civil en col·laboració amb la Policia Local d'Alguazas, en el marc de l'operació Loneliness. En aquests moments estan investigant dos propietaris d'un gos com a presumptes autors d'aquest delicte contra el benestar cànid. Al qual van abandonar, suposadament, en una petita casa de l'horta d'Alguazas, municipi amb gairebé 10.000 habitants i a les rodalies de la capital autonòmica. Les primeres indagacions dels agents van iniciar-se a principis del mes de maig, quan els policies municipals van posar en coneixement dels guàrdies civils un suposat delicte per maltractament animal.

La informació d'aquests fets van arribar a través d'una associació protectora d'animals. Els activistes d'aquesta organització havien comunicat la situació d'abandonament d'un gos mestís de mastí, que es trobava en una petita casa dels camps agraris d'Alguazas, segons han informat fonts de la Guàrdia Civil en un comunicat aquest dimecres. Els agents, poc després, van arribar a la casa, amb especialistes del Servei de Protecció de la Naturalesa (Seprona) de la Guàrdia Civil, i van trobar-se el cànid completament famèlic i amb els ossos marcats a la pell. Aquesta extrema primesa li provocava que gairebé no pogués mantenir-se dempeus. Per tot això, va ser rescatat pels agents i acollit provisionalment per l'entitat que va donar la veu d'alarma.

Un pare i la seva filla acusats de maltractament animal

Els agents, tant del Seprona de la Guàrdia Civil com de la Policia Local d'Alguazas, van realitzar les gestions pertinents per identificar i localitzar l'amo del gos. Finalment van ser dues persones, un pare i la seva filla, que eren els propietaris del mastí. L'operació va culminar amb els policies del Seprona instruint diligències contra ells com a presumptes autors d'un delicte de maltractament animal. El cos ha recordat que aquest tipus d'actes són castigats al Codi Penal, a l'article 340, i poden provocar penes de presó de 3 a 18 mesos o una multa de 6 a 12 mesos, a més d'una inhabilitació especial d'1 a 3 anys per exercir la professió o comerç que tingui relació amb els animals i per la tinença d'aquests.