Agents de la Policia Nacional, en col·laboració amb la Policia Local d'Alacant, han detingut dos homes acusats de voler introduir 38 quilos d'haixix a Barcelona. Els arrestats viatjaven en un autobús amb origen Algesires, i van ser enxampats per un gos detector de substàncies estupefaents en un control rutinari. El primer arrestat, de 47 anys i nacionalitat francesa, portava a sobre només 500 grams d'aquesta droga dividits en càpsules, mentre que l'altre, marroquí de 19, estava a càrrec d'una maleta amb 37,5 quilos. 

El recorregut de l'autocar unia les ciutats d'Algesires i Barcelona, i feia parada a l'estació d'autobusos tant d'Alacant ciutat com de Benidorm. A la primera estació, la Policia Local estava duent a terme un dispositiu rutinari contra el tràfic de drogues, i van escollir de manera aleatòria el bus en el qual viatjaven els dos narcos per fer-ne un escorcoll. El gos que anava amb ells va marcar l'home més gran res més apropar-se a ell. La policia el va fer baixar i li van trobar una bossa que amagava mig quilo d'haixix, dividida en diverses dosis preparades per a la venda. 

El segon detingut gairebé escapa, però l'identifiquen gràcies a les càmeres 

Mentre feien les diligències pertinents contra aquesta primera persona, detinguda a l'estació d'autobusos d'Alacant per un delicte contra la salut pública en la modalitat de tràfic de drogues, el gos va marcar de manera "clara i insistent", segons la policia, una de les maletes. Però, quan van exigir que el propietari es presentés davant d'ells, ningú va assumir-ne la responsabilitat. Davant d'això, van deixar marxar l'autocar amb tothom a bord, però van contactar amb els vigilants de seguretat de l'estació d'origen, a Algesires, i amb les imatges de les càmeres de seguretat van poder identificar un dels viatgers, el noi de 19 anys. 

Amb això, es van posar en contacte amb la comissaria de la policia municipal de Benidorm, on sabien que farien la següent parada, i els van donar la descripció del sospitós. De la mateixa manera que el seu company, va quedar arrestat per un delicte contra la salut pública, i tots dos homes van ser posats a disposició judicial.