La Guàrdia Civil investiga la mare de l'Agatha Parmantier Dos Santos, la nena de 6 anys desapareguda a la localitat valenciana de Cullera, després que el pare de la menor hagi denunciat la dona per un presumpte delicte de sostracció de menors. La Policia Judicial de Cullera s'ha fet càrrec de la investigació i està tractant de localitzar la mare i esbrinar si, tal com apunta el seu progenitor, ha segrestat la menor i la té amagada en algun lloc.

Desapareguda fa més de dues setmanes

L'Agatha va desaparèixer el passat 18 de gener, només tres dies després del seu aniversari. L'última vegada que se la va poder veure va ser a la ciutat de València i des d'aleshores han passat més de dues setmanes i encara no s'ha pogut descobrir el seu parador. Efectius de la Guàrdia Civil, de la Policia Nacional i de la Policia Local de València busquen sense descans a la nena i tant el Centre Nacional de Desapareguts (CNDES) com l'entitat SOS Desaparecidos han compartit en les últimes hores la fotografia de la menor a través de les seves xarxes socials demanant ajuda a la població per intentar localitzar-la tan aviat com sigui possible.

Segons les dades facilitades, la menor mesura 1,10 metres d'alçada, té el cabell castany i ondulat, els ulls marrons i pesa al voltant dels 20 quilos. Demanen col·laboració ciutadana per intentar trobar-la i demanen a qualsevol persona que pugui tenir una pista sobre el seu parador o que l'hagi pogut veure, que truquin als cossos policials, a la Fundació ANAR o que es posin en contacte amb el mateix CNDES a través de l'apartat de contacte de la seva pàgina web per facilitar-los aquesta informació.

Detinguda una mare que s'havia emportat el seu fill de 7 anys a Bèlgica

Mentre la Guàrdia Civil investiga la possible sostracció parental de l'Agatha, aquesta setmana la Policia Nacional ha retornat al seu pare un nen de 7 anys a qui la seva mare havia tingut segrestat els últims mesos. El passat octubre, la dona es va endur el menor de Ciutadella, a Menorca, a la localitat madrilenya de Tielmes, per acabar a Bèlgica poc després. El seu telèfon mòbil i les targetes bancàries la van ubicar als voltants de Brussel·les, on la policia belga, gràcies a la col·laboració internacional, la va detenir. La dona va declarar davant la Fiscalia de Menors de Bèlgica que era víctima de maltractaments i que el nen havia estat violat pel seu pare. No obstant això, en escoltar també la versió del progenitor, el fiscal va decidir que tornés a Menorca amb ell.