El cas de la desaparició de Madeleine McCann fa gairebé 15 anys continua sent un dels més mediàtics de tots els temps. De fet, encara es desconeix què va passar amb la petita, no se sap on és el seu cos o si és viva, encara que una de les peces més importants per resoldre el puzle és la de qui va segrestar a la nena.

Christian Brueckner ja ha estat declarat com a principal sospitós del cas de forma oficial i totes les mirades de mitjans i opinió pública. Aquest ciutadà alemany vivia en un apartament proper i té molts antecedents policials de delictes de pederàstia i violació, per la qual cosa sempre ha estat considerat per la policia portuguesa.

Malgrat això, Brueckner podria tenir una coartada que podria provar la seva innocència en el que al cas de Madeleine McCann es refereix. Al documental Madeleine McCann: Investigating The Prime Suspect, produït per Channel 5, que s'estrenarà el proper dia 3 de maig, hi ha declaracions de quatre persones que asseguren que el sospitós té coartada i ells poden corroborar-la i, per tant, no va poder cometre el segrest.

Aquestes declaracions poden canviar la perspectiva de les autoritats locals, que han col·locat Christian Brueckner com el principal sospitós d'aquest mediàtic cas, que està a prop de complir 15 anys. Semblava que la resolució era a prop, però tot pot canviar.

Christian Brueckner sempre ha negat els fets

El sospitós sempre ha defensat la seva innocència en aquest cas. De fet, en una carta publicada l'any passat va admetre que havia fet moltes coses dolentes en la seva vida, però va negar la seva participació en la desaparició de la nena anglesa de tres anys.

Christian Brueckner tw
Christian Brueckner / Twitter

Va enviar una carta al Bild el 2021 en la qual es defensava de les acusacions i atacava fiscals alemanys que estaven estudiant el seu cas: "Estan demostrant en utilitzar una condemna arbitrària del passat per fer una campanya escandalosa contra la meva innocència, que no són aptes per a un càrrec com a advocats del poble alemany, que és honest i confiat, i vostès porten la vergonya al poder judicial."

També va admetre haver comès "errors ximples" en la seva joventut, però va declarar que no tenen proves que el relacionin directament amb la desaparició de Madeleine McCann a Praia da Luz el 2007 i es va definir com "la persona dolenta més coneguda del món" i va finalitzar escrivint: "No vaig fer res, o gairebé res".

Els testimonis del programa que s'estrenarà al maig

Una persona de l'entorn de Channel 5 ha parlat amb els companys del Mirror sobre el documental que s'estrenarà el 3 de maig sobre el perfil de Christian Brueckner, el principal sospitós de la desaparició de la nena.

Aquesta font va ser molt clara sobre les declaracions del sospitós: "Christian Brueckner va proporcionar una coartada molt detallada per als dies previs i posteriors a la desaparició de Madeleine".

També ha comentat que hi ha altres persones que poden corroborar la versió de Brueckner: "Ha estat verificat pel nostre equip i examinat completament. Hem parlat amb quatre persones que han deixat constància de forma independent, de diferents maneres, per donar suport a la seva coartada. No es beneficien de res en donar-li suport i, de fet, a un parell d'aquestes persones realment no els agrada, però tot i així han recolzat la seva coartada", va comentar.

Finalment, aquesta font ha defensat la innocència del sospitós en aquest cas, encara que condemna els actes que va cometre en el passat: "Brueckner és un home desagradable i és un abusador de nens, però hi ha una gran diferència entre ser un abusador de nens i assassinar un nen. Té coartada i ell no va ser allà".