Una adolescent de 16 anys aconsegueix cridar l'atenció d'un conductor gràcies a un gest viral de TikTok que serveix per denunciar violència masclista de forma silenciosa. El testimoni va veure la menor en un cotxe acompanyada d'un home de 61 anys i va alertar la policia.

Les forces de l'ordre van detenir James Brick, el presumpte segrestador, de 61 anys al comtat de Laurel, a Kentucky. Quan la policia va aturar el vehicle la menor d'edat va dir que havia estat segrestada per Brick a la seva casa a Asheville (Carolina del Nord).

Les xarxes socials estan en el punt de mira de moltes persones que consideren que són massa addictives per als joves i que fan perdre molt temps que podria fer-se servir en activitats més productives. Tor i això, aquesta vegada han servit per evitar un mal major.

Brick ha estat acusat de segrest i possessió de pornografia infantil, ja que se li ha registrat el telèfon mòbil i s'han trobat imatges sexuals de menors d'edat. Ha estat empresonat al Correccional del Comtat de Laurel. La investigació per confirmar la sentència encara continua activa.

El gest que s'ha fet viral

Molts dels usuaris de la xarxa social TikTok han compartit moltes publicacions en les quals es mostra el gest que ha salvat la menor d'edat d'una situació que podria haver estat molt més perillosa.

james bric twitter

James Bric, el detingut / Twitter

Aquest gest s'ha popularitzat perquè les víctimes de violència masclista alertin les persones que puguin ser presents sense dir-ho en veu alta. Consisteix a aixecar els dits de la mà i baixar-los, deixant el polze atrapat sota de les altres falanges.

El testimoni va alertar a la comissaria després d'explicar-los que havia vist a la menor fent un gest que significa "violència masclista, necessito ajuda" en un Toyota de color platejat. La desaparició de l'adolescent ja havia estat denunciada i la policia va actuar amb rapidesa per evitar mals majors.

L'origen del gest

Aquest gest es va començar a utilitzar per estendre el seu ús a través de les xarxes socials. Els inventors van ser les fundacions Women's Funding Network i Canadian Women's Foundation.

Van decidir optar per aquest sistema a l'inici de la pandèmia, en un moment en què la violència masclista estava en augment, van considerar que aquesta forma silenciosa podia ser eficaç per alertar altres persones.

Amb el rescat de la menor d'edat ja s'ha pogut demostrar la seva utilitat, aquest gest ha salvat l'adolescent d'una situació que podria haver estat molt més perillosa.