Leonardo i Stephanie Centeno Ostapenko, de 5 i 6 anys, respectivament, van desaparèixer el 29 de gener d'aquest any al municipi de Casares (Màlaga). Des d'aleshores la recerca dels germans no ha cessat. Sense èxit. Des de SOS Desaparecidos i la família afirmen que es tractaria d'un "segrest parental". La seva mare se'ls hauria portat a Rússia, segons indiquen.

96 dies segrestats

Van desaparèixer fa quatre mesos a Casares. Segons ha afirmat en declaracions a SUD el pare dels menors –que ostenta la seva custòdia–, el cas ha estat denunciat com a sostracció parental, ja que té indicis que els nens estan amb la seva mare, una dona que té la doble nacionalitat russa-espanyola. "Porten 96 dies sense veure la seva família, sense ser a casa seva, sense anar a la seva classe", afirma el pare en l'esmentada font, desesperat.

Leonardo i Stephanie Centeno Ostapenko / SOS Desapareguts

Leonardo i Stephanie Centeno Ostapenko / SOS Desapareguts

Segons la descripció aportada també des del Centre Nacional de Desapareguts i l'Associació de Nens sense Drets, ambdós tenen els ulls de color blau, la seva estatura s'acosta als 1,29 metres d'altura; ell, de cabell ros, ella, de cabell castany. Fins al moment no es tenen més detalls sobre la desaparició dels menors.

Segrest similar al d'Anna i Olivia

El segrest d'Anna i Olivia en mans del seu pare Tomás, a Tenerife, està centrant tota l'atenció mediàtica a Espanya. Altres desaparicions, encara que menys conegudes, guarden una gran similitud. Per això SOS Desaparecidos ha aprofitat el cas mediàtic de les nenes desapareguts Anna i Olivia per recordar les cares de Leonardo i Stephanie Centeno Ostapenko i demanar també col·laboració ciutadana.