La Guàrdia Civil ha detingut aquest dijous a Getafe a Miguel Ángel Moñiz Alcaide, germà del conegut delinquüent El Piojo, amb qui es va escapar de la presó de Valdemoro el passat 5 de desembre. La fugida, digna d'un guió de Hollywood.

Arresten el germà d'El Piojo després de la seva fuga

El germà d'El Piojo va ser capturat en una gasolinera de Getafe, a prop del centre comercial Nassica, en una intervenció "neta", segons han informat Efe fonts de la investigació. Cap agent no ha resultat ferit. Serà traslladat a la Comandància de la Guàrdia Civil de Tres Cantos, des d'on s'instruiran les oportunes diligències.

El Poll / Cedida

El Piojo / Cedida

Perquè l'arresten? El Piojo i el seu germà, Miguel Ángel Moñiz Alcaide, experts "butroneros" i robatoris per encastament (trencant aparadors), van protagonitzar el passat 5 de desembre una de les fugues de la presó més increïbles dels últims anys, per la qual s'investiga un funcionari de Presons i dos guàrdies civils com a còmplices. 

Fonts pròximes a la investigació van explicar que els reclusos van aconseguir fabricar una clau del "quart de maletes", una magatzem on es guarden les pertinences dels presos que no poden tenir a la cel·la. Com? Un misteri encara sense resoldre. Aparentment, els germans van aprofitar les escasses visites a aquest quart per anar serrant a poc a poc els barrots de la finestra.

Una fugida de pel·lícula

Els tres acusats van entrar al quart i es van tancar dins. Després van retirar els barrots que havien serrat i van saltar a un teuladell que dona a una zona de cel·les d'aïllament on no hi havia cap pres, la qual cosa probablement també sabien. D'allà van saltar la tanca perimetral que envolta la presó, anterior al mur que dona al carrer.

Abans van haver de travessar un passadís que vigila la Guàrdia Civil. Els presos ho van fer amb molta traça, probablement arrossegant-se i sense ser vistos. Al pas denominat "microones" no va saltar l'alarma.

Ja sobrepassat el perímetre, els reclusos van haver de saltar el mur de set metres d'alt.

El Poll / Cedida

El Poll / Cedida

Els germans Moñiz van aconseguir amb èxit el seu objectiu. No així el tercer pres, la silueta del qual va ser observada per un funcionari de presons que es trobava a la torre i que va avisar la Guàrdia Civil, que va aconseguir interceptar-lo.

Persecució i detenció d'El Piojo

Jonathan Moñiz, àlies El Piojo, va ser detingut a Madrid el passat 15 de febrer -més de 2 mesos després- per agents de la Brigada de Policia Judicial. Va oposar gran resistència al seu arrest, abans del qual va envestir dos cotxes policials durant una persecució i van resultar ferits cinc agents. Ara li ha tocat al seu germà, clau en la seva fuga de la presó.

El Piojo estava ingressat a la presó per diversos delictes: organització criminal, homicidi en grau de temptativa, atemptat contra l'autoritat, lesions i robatoris amb violència i intimidació.