El futbol mou passions i, a vegades, massa i tot. Això és el que ha passat a Madrid, on un grup d'afeccionats de nacionalitat colombiana ha protagonitzat una batalla campal amb armes de tota mena que ha acabat amb diverses persones ferides i 31 detinguts. Els fets van tenir lloc aquest diumenge al vespre a l'avinguda d'Andalusia, al barri madrileny d'Usera, coincidint amb el partit de la Lliga Colombiana que enfrontava l'Atlético Nacional i el Millonarios, dos dels clubs més importants i històrics d'aquest país sud-americà, i que va acabar amb un empat sense gols.

Un partit de futbol colombià provoca una baralla multitudinària a Madrid

Seguidors colombians dels dos equips que resideixen a la capital espanyola van quedar per veure el partit, però es van començar a enfrontar entre ells, protagonitzant una baralla multitudinària en què van aparèixer armes de tota mena i dimensions, des d'armes blanques com ganivets, navalles o tornavisos a martells, pedres o llambordes arrancades de les voreres, segons ha informat la Prefectura Superior de la Policia de Madrid. En ser alertats pels veïns de la zona, diverses patrulles de la Policia Nacional es van desplaçar al lloc dels fets, on van trobar diverses persones ferides i gent fugint en totes direccions per no ser detinguts.

Tot i això, els agents van arrestar més d'una trentena de les persones implicades en la batussa multitudinària. A més, es van trobar les armes que s'havien fet servir per cometre les agressions amagades entre els arbustos o sota els cotxes que hi havia estacionats pels carrers del voltant. En total, es van aconseguir detenir 31 persones, 25 homes i sis dones, d'entre 20 i 41 anys. La majoria d'elles de nacionalitat colombiana. Estan acusades d'un delicte de baralla tumultuària. Efectius d'Emergencias Madrid van haver d'atendre algunes persones ferides, tot i que no eren lesions de gravetat i cap d'elles va necessitar ser traslladada a un centre hospitalari.