La mort d'Ingrid Oliveira, una jove de 19 anys, ha commocionat el món de l'e-Sports -videojocs-. La jove, identificada com 'Sol' als videojocs, ha estat assassinada a punyalades per un company de joc de 18 anys, Guilherme Alves Costa. El jove ha confessat el crim.

Assassinen una jugadora d'e-Sports

El cos d'Ingrid - 'Sol' als videojocs- va ser trobat a la casa de Guilherme -'Flashlight'-, ubicada a San Pablo (Brasil). Ambdós joves es van conèixer en l'ambient del videojoc de guerra 'Call of Duty'. Després d'un mes jugant junts online, aquesta va ser la seva primera trobada.

Ingrid Oliveira / Cedida

Assassinen una jugadora d'e-Sports / Cedida

Guilherme va enganyar Ingrid perquè anés a casa seva. A comissaria va confessar que, premeditadament, la seva intenció era assassinar la jove gamer. En preguntar-li els oficials sobre perquè havia matat a l'Ingrid, l'arrestat va explicar que ho va fer "Perquè vaig voler. El meu seny és completament apte".

L'informe policial, recollit per O Glovo, explica que Guilherme va gravar el crim i va fugir després de matar Ingrid. Va ser el germà de la l'assassí el que es va trobar el cos. Després, l'arrestat va tornar a casa i li va confessar el succeït als seus pares, que li van insistir a anar a comissaria a explicar els fets.

Homenatge virtual a la morta

L'assassí és conegut com a 'Flashlight', jugador del 'Call of Duty' a l'equip GamersElite, mentre que ella pertanyia a l'equip FBI-e-Sports.

Segons fonts locals, Guilherme va enviar un vídeo amb imatges del cos de la jove morta pel seu grup de joc. Els responsables van informar a les autoritats i van demanar als membres de la comunitat que no difongués les imatges.

Guilherme / Cedida

Un jove gamer brasiler mata una jove / Cedida

GamersElite s'ha desmarcat de l'escàndol i afirma no haver vist mai Guilherme en persona. D'altra banda, els membres de l'equip de 'Sol' han realitzat un homenatge virtual "fent una línia d'artilleria apuntant al cel, en honor a Ingrid," ha explicat Matheus Lucas, company d'equip de la morta.

El diari de 'Flashlight'

El psicòleg d'e-Sports Claudio Godoi ha parlat a UOL sobre l'estat psicològic del Guilherme: "Aquest comportament en ser detingut, somrient i jugant, assumint que és conscient, demostra que mai no ha sentit empatia amb el succeït. Aquests són alguns signes d'un trastorn de personalitat antisocial", ha explicat.

'Flashlight' va conèixer 'Sol' en l'àmbit del videojoc 'Call of Duty' i hauria planejat el seu assassinat. Això queda reflexat en un diari de poc més de 50 pàgines que va quedar confiscat per la policia durant el registre. En alguns extractes el jove diu creure's superior a altres persones i asseguro que té "una missió anticristiana al món". Claudio Godoi afirma que Guilherme afirma ser "un soldat i part de quelcom més gran".