Gabriel i María, els pares dels nens assassinats a Godella (València), han estat declarats culpables del crim comès la nit del 14 de març de 2019.

Així ho ha determinat en el seu veredicte el jurat que ha deliberat durant dos dies després del judici per aquests fets, que s'ha celebrat des del passat 31 de maig a la Ciutat de la Justícia de València, segons el qual consideren que els dos van participar en la mort, en les lesions que van costar la vida als petits, i que ambdós els van enterrar.

Maria i Gabriel / Pares de Godella

Maria i Gabriel / Pares de Godella

Culpables de matar i enterrar els seus fills

Un tribunal popular va jutjar des d'aquest dilluns Gabriel i María, de 27 i 25 anys, per l'assassinat dels seus dos fills, Amiel i Ichel, un nen de 3 anys i mig i una nadó de cinc mesos.

La Fiscalia creu que el pare va inculcar a la dona la creença que l'única manera de protegir els seus dos fills era sotmetre'ls a un "bany purificador" i acabar amb les seves vides perquè, posteriorment, poguessin "reviure".

Els fets es van produir el 14 de març de 2019 i els menors van ser declarats desapareguts. Hores més tard van aparèixer morts i enterrats a dues fosses a prop de l'habitatge. La troballa es va produir nou hores després que la mare, que va ser trobada nua i oculta en un bidó, confessés on eren.

50 anys de presó i internament psiquiàtric

Els fets descrits són, segons el parer del Ministeri Públic, constitutius de dos delictes d'assassinat, dels quals són autors materials els pares dels menors, amb l'agreujant de parentiu. En el cas de la mare amb l'eximent completa d'anomalia psíquica.

Als dies posteriors a la troballa la mare va ser objecte de diversos anàlisis mèdics per provar de determinar si tenia alguna malaltia mental. Almenys dos informes psiquiàtrics van determinar que pateix esquizofrènia paranoide.

nens Godella

Assassinat nens Godella / Cedida

Per això, únicament demana pena de presó (de 50 anys, 25 per cada delicte) per al pare, mentre que per a la mare reclama l'internament en un centre especialitzat pel mateix període, amb un màxim de compliment de 40 anys en els dos casos.

El pare, que té doble nacionalitat belga i mexicana (sense antecedents penals), i la mare, espanyola (amb antecedents no computables a efectes de reincidència), eren parella de fet des de finals de 2011.

"Estaven morts, els havia matat la secta"

María, la mare dels dos nens assassinats a Godella, va acusar Gabriel -pare- de matar els fills d'ambdós en la seva declaració. "Jo crec que els va matar ell, perquè va estar despert tota la nit. Ho tenia tot planejat. Si ens matava als tres, com havíem de marxar de viatge, ningú no s'hauria adonat", va declarar la dona.

ninos morts godella casa efe

Assassinat nens Godella / Cedida

La dona no va saber donar cap explicació de les raons que tenia Gabriel per matar les dues criatures. També va explicar que la seva parella li va demanar que es declarés culpable: "La seva idea és que em declarés culpable perquè jo estava malalta".

"Gabriel va anar a dormir. Em vaig fer un cafè i un cigarret. Vaig sortir fora de casa i allà vaig veure el cos de la meva filla. Tinc gravades al cap les escenes dels meus fills morts, però la resta és com si el meu cap l'hagués esborrat", va relatar María. "El meu fill era a la piscina. No recordo res sobre els detalls. Feia dies que Gabriel em convencia que la secta els mataria, i jo estava tan convençuda que em vaig dir: 'La secta els ha matat, hem de marxar correns'", va afegir.

"Però no puc deixar aquí als meus fills'", es va dir. "Així que vaig agafar la nena i li vaig tirar terra a sobre. I després vaig agafar al nen i el vaig portar a una zona on jugava amb ell i vaig anar a despertar a Gabriel per dir-li que marxéssim ràpid perquè la secta ens mataria a nosaltres", va concloure.

Gabriel va declarar que va ser ella qui li va confessar haver matat els nens abans d'afegir que "no passava res, perquè els podia fer renéixer".