El futbolista de primera divisió Santi Mina, de 25 anys i davanter en el Real Club Celta de Vigo, s'enfronta a fins a vuit anys de presó per agredir sexualment una dona a Mojácar, Almeria, a l'estiu de 2017.

Santi Mina, futbolista del Celta de Vigo, al banc dels acusats

Segons el document de qualificació provisional dels fets, Santi Mina, natural de Vigo i actual jugador de primera divisió, estava de vacances a Mojácar, Almeria, el juny de 2017.

Presumptament, la matinada del dia 16 de juny de 2017, va entrar a una caravana estacionada en les proximitats d'una coneguda discoteca de la ciutat d'Almeria, i en la qual hi havia "el seu amic", el també futbolista David Goldar, i la víctima.

David Goldar Nàstic Tarragona

David Goldar, que estava al lloc la nit dels fets, juga actualment en el Nàstic de Tarragona i ha estat proposat com a testimoni en el judici de Santi Mina / Arxiu

La Fiscalia d'Almeria afirma que el jove hauria entrat "completament nu" i que, "amb ànim libidinós per satisfer la seva gana sexual i malgrat la manifesta voluntat contrària de la víctima", s'hauria dirigit a ella dient-li "mira, nena, tu m'agrades molt i crec que hauríem de fer alguna cosa". Però la víctima li va contestar que era a la caravana "amb el David" i no amb ell.

Delicte d'agressió sexual a Mojácar

Llavors, segons les declaracions de la dona, l'acusat va sortir "un minut", per després tornar a entrar al vehicle, repetir-li que "li havia agradat molt" i agredir-la sexualment.

A conseqüència de l'atac, la Fiscalia explica que la víctima va patir lesions físiques i encara en el present pateix símptomes d'ansietat greu relacionada amb els fets. Per això sol·licita que se l'indemnitzi amb 50.000 euros. Ressalta que la noia pateix un "trastorn d'estrès posttraumàtic crònic directament relacionat" amb l'agressió sexual, que afecta la seva vida quotidiana.

Vuit anys de presó i deu de llibertat vigilada

Quant a David Goldar, el futbolista que estava amb Mina i la noia quan va tenir lloc l'agressió, en el 2019, el Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 1 de Vora, Almeria, va acordar seguir amb un procediment penal contra ell. Tanmateix, la Fiscalia no ha acusat Goldar i ho proposa com a testimoni en el judici.

Santi Mina Celta Vigo / Europa Press

Demanen vuit anys de presó per al futbolista del Celta de Vigo per un delicte d'agressió sexual el 2017 a Mojácar, on estava de vacances / Europa Press

Per un delicte d'agressió sexual, el Ministeri Públic d'Almeria demana vuit anys de presó i una mesura de llibertat vigilada durant deu anys i que se li prohibeixi apropar-se a menys de 500 metres a la víctima o comunicar-se amb ella pel mateix període de temps.

El procediment ha recaigut en la Secció Tercera, que espera l'obertura del judici, ja que la defensa de Mina encara no ha presentat les seves conclusions provisionals, segons han informat fonts del Tribunal Superior de Justícia d'Andalusia.