Un jove de 26 anys ha estat detingut aquest divendres a Lleida després de saltar-se un control de la Guàrdia Urbana a la zona de les firetes dels Camps Elisis de la capital del Segrià. El conductor va envestir la patrulla policial en intentar fugir i, en aturar-lo, va encarar-se amb els agents i els va intentar agredir. L'arrestat ha quedat acusat de conducció temerària i sense permís vigent, d'atemptat contra l'autoritat i danys als vehicles policials. Per altra banda, el van sotmetre a una prova d'alcoholèmia que va donar un resultat positiu, per la qual cosa també se l'imputa haver-hi conduït sota els efectes de l'alcohol.

Molt violent amb els agents

Segons han explicat des de la Guàrdia Urbana, els agents van indicar al conductor que s’aturés en un control rutinari. Aquest no va fer cas, i va accelerar per fugir del lloc, iniciant una curta persecució durant la qual va envestir el cotxe patrulla que el seguia, provocant danys materials al vehicle. El jove circulava a gran velocitat i sense respectar les senyalitzacions, posant en perill la resta de conductors, fins que el van poder aturar després que s'estavellés contra una de les bastides que recobreixen un edifici de la rambla Ferran.

El jove va sortir-ne il·lès de la topada. Quan els agents van apropar-se a ell per detenir-lo, va encarar-se amb ells i els va intentar agredir, exhibint una actitud molt violenta. Finalment, el van poder emmanillar, posant fi al forcejament, i van procedir a identificar-lo. En aquell moment, van adonar-se que no comptava amb un carnet de conduir vigent, i el van sotmetre a una prova d'alcoholèmia, tenint en compte la seva conducta erràtica i al fet que volia saltar-se el control. La prova va donar un resultat positiu, i el jove va quedar detingut i traslladat a dependències policials.

Atropella una jove quan creuava un pas de vianants

El passat dimarts, un home de 39 anys va atropellar una jove de 29 quan aquesta creuava un pas de vianants al carrer Camí de Picos de Lleida. El conductor va fugir abandonant la víctima ferida de gravetat. Després d'una hora, la Guàrdia Urbana va poder localitzar i detenir el presumpte autor de l'atropellament, que estava sota els efectes de drogues i alcohol, i havia perdut tots els punts del carnet.