Un home veu un control policial a Sitges (Garraf), surt corrent del cotxe i intenta amagar-se en un bosc proper per no ser detingut. Tot i això, no ho va aconseguir, i els esforços per baixar per un barranc i arribar a una zona de difícil accés tampoc van funcionar. El fugitiu, de 40 anys i nacionalitat albanesa, va ser detingut, finalment, per la Guàrdia Civil el passat dissabte 3 de febrer després d'escapolir-se dels agents a l'autovia C-31 a l'altura del municipi barceloní. Però no només va ser arrestat per saltar-se el control, sinó que en ser identificat van observar que a l'individu li constaven dues ordres de detenció, una d'ingrés a presó i una altra d'expulsió del país.

 

Segons han explicat fonts policials a ElCaso.cat, a més de l'ordre d'expulsió del país per tenir causes pendents per pertinença a organització criminal i delictes relacionats amb el patrimoni, tenia una ordre emesa per Itàlia a la qual li constava la prohibició expressa d'entrar a l'Espai Schengen. Cosa que va saltar-se completament en ser capturat a Sitges el dissabte 3 de febrer. Però tot això ho van descobrir més tard els agents, quan van aconseguir localitzar-lo entre la vegetació del bosc on s'havia escapolit, el van identificar i, per tant, van accedir al seu historial. Per l'arrest, la Guàrdia Civil va necessitar desplegar agents que en aquells moments estaven realitzant un dispositiu operatiu de prevenció de delinqüència organitzada a la C-31.

Així ha estat la persecució per Sitges

Els policies, que estaven orientats en aquell moment a la detecció de màfies dedicades a les armes i les drogues, fonamentalment, van veure com una persona, l'home albanès de 40 anys, que encara no havia passat el control, va abandonar el seu vehicle i va començar a córrer en direcció contrària. Primer va lliscar per un barranc, mentre els guàrdies civils l'ordenaven que s'aturés, instrucció que va ometre completament. Els agents van perseguir-lo a peu per la zona boscosa i amb escassa visibilitat, atès que era ben entrat el vespre i pràcticament no hi havia ni un raig de sol. 

En un primer moment, en enxampar-lo entre la vegetació, va ser detingut pels delictes de desobediència greu i lesions. Aquest darrer perquè, a l'arrest, va forcejar amb un dels agents, a qui va provocar ferides lleus al canell. Després van descobrir la causa de la fugida i el nerviosisme en veure el control de la Guàrdia Civil: li constaven dos ordres de detenció, una d'ingrés a la presó i una altra d'expulsió del país, a més de la prohibició d'entrar a l'Espai Schengen -que engloba tota la Unió Europea (UE) excepte Romania, Bulgària, Irlanda i Xipre.