Les autoritats sanitàries franceses han anunciat aquest dissabte la retirada de tots els lots d'una marca catalana de fuet vinculats a 45 casos de salmonel·losi, 27 dels quals afecten nens.

Casos de salmonel·losi en adults i nens

Segons ha informat el Ministeri de Salut francès en la seva pàgina web, els casos estan vinculats al consum de fuet produït per l'empresa Embotits Caula S.L., amb seu a Girona. Aquesta relació va ser confirmada el passat 15 de juliol a la Direcció General d'Alimentació, la Direcció General de Sanitat i Salut Pública de França.

"A partir d'avui es procedirà a la retirada de tots els lots", segons ha explicat el Ministeri de Salut francès en un comunicat publicat a la seva pàgina web, recull Europa Pres. 

Els ceps de salmonel·losi investigats en els afectats comparteixen les mateixes característiques genètiques i van ser identificades entre el 24 de juny i el 15 de juliol pel Centre Nacional de Referència de salmonel·losi.

Fuet / Wikipedia

Fuet / Cedida

La intoxicació alimentària causada per la salmonel·la dóna com a resultat trastorns gastrointestinals d'aparició sobtada (diarrea, vòmits) sovint acompanyats de febre i mals de cap. Generalment ocorren de sis a 72 hores després del consum dels productes contaminats. Aquests símptomes poden ser més pronunciats en nens petits, dones embarassades, persones immunodeprimides i gent gran, recorda el Ministeri.

L'ens recomana que les persones que encara tinguin els productes afectats no els consumeixin i els tornin a un punt de venda on van ser adquirits. El producte serà retirat dels punts de venda immediatament. 

L'any passat França va retirar dels mercats diversos lots de fuet d'una altra empresa catalana, Embotits Solà, amb seu a Barcelona, també per la detecció de salmonel·la en els seus productes.

Imputats 12 policies per assaltar a cops un pis de festa

Un jutge ha citat com investigats 12 agents de la Policia Nacional per entrar en un pis de Madrid durant l'estat d'alarma pel coronavirus sense consentiment dels seus ocupants ni ordre judicial. En el seu moment l'actuació policial va generar molta polèmica. Fanfarroneria i percepció d'impunitat. A l'interior del pis hi havia 14 joves de festa.

Policia Madrid / Twitter

Policia Madrid / Twitter

Els fets van succeir de matinada quan els agents van acudir al pis, situat en el número 14 del carrer de Pan y Toros del districte madrileny de Villaverde, avisats per un veí que assegurava sentir crits.

Quan els agents van arribar al pis, es van plantar davant de la porta i els van dir als assistents que obrissin la porta. Que s'identifiquessin immediatament. Ells s'hi van negar. Els policies, sense ordre judicial, van acabar trencant la porta entrant a la força i van arrestar nou assistents de la festa. Els vídeos retraten els mètodes empresos per la policia, molt qüestionats en el seu dia.