S'esfondra el principal accés de les 'Casas Colgadas' de Conca: els fets han passat aquest dimecres i les imatges de l'esfondrament s'han viralitzat a les xarxes.

Enderrocament de les 'Casas Colgadas' de Conca

Els fets han passat cap a les 10:30 al carrer que uneix les 'Casas Colgadas' de Conca amb el pont de San Pablo i, tal com es pot veure a les imatges, que han corregut com la pólvora a les xarxes socials, l'accés a les famoses 'Casas Colgadas' de Conca s'ha esfondrat.

Casas Colgadas Cuenca / Telemadrid

S'ha produït un enderrocament de les 'Casas Colgadas' de Conca / Telemadrid

Estava en obres per culpa d'unes esquerdes

La zona on s'ha produït l'enderrocament estava tallada, ja que, des del 26 d'abril, estaven fent obres per culpa d'unes esquerdes que havien sortit anys enrere. Afortunadament, ningú ha pres mal, ja que quan ha caigut l'accés a les famoses cases, els obrers estaven descansant. Les esquerdes havien sortit per culpa d'una fuita a les canonades i, per aquest mateix motiu, la zona estava tallada tant als vianants com als vehicles 

Un dels atractius turístics més importants de la ciutat

Les 'Casas Colgadas', conegudes també com les 'Casas Colgantes, 'Voladas' o 'Casas del Rey', són un dels edificis més emblemàtics de Conca i un dels atractius turístics més importants d'aquesta localitat i, per aquest mateix motiu, el fet que s'hagi enderrocat part del principal accés a la zona de les cases, ha causat gran commoció a la ciutat.

Es declararà obra d'emergència

Els Bombers de Conca i la  Policia Local han inspeccionat la zona i estan intentant esbrinar més detalls per saber quines han estat les causes de l'esfondrament. Darío Dolz, l'alcalde de Conca ha demanat als ciutadans que no accedeixin a la zona propera als fets, ja que podria ser perillós i, a més, ha aprofitat  l'ocasió per explicar que la declararà obra d'emergència per tal de resoldre l'esfondrament com més aviat millor.