Una dona reconeix les joies que li van robar fa tres anys en una foto de les xarxes socials i aconsegueix enxampar els lladres a Burgos.

Reconeix les seves joies robades en una foto en xarxes socials

Els fets van passar l'agost de 2018, quan es va produir el robatori amb força a l'interior d'un habitatge als afores de Burgos que no es trobava habitada en aquell moment i de la qual van sostreure deu anells, dues polseres, quatre cadenes, un Crist i dos parells d'arracades, tot d'or i or blanc, a més d'un ordinador portàtil i una important quantitat de diners, d'acord amb la denúncia presentada per la propietària.

Coche Guardia Civil / Europa Press

Una dona permet enxampar els lladres que li van robar fa tres anys en veure una de les joies sostretes en una foto de les xarxes socials / EFE

La inspecció ocular practicada en el lloc va mostrar que l'autor o autors havien aconseguit entrar a l'habitatge a través de la porta de la cuina, que va aparèixer trencada i amb la persiana aixecada.

Enxampen els lladres tres anys després

La investigació oberta va fer un fort tomb aquest mes de febrer, després de tres anys, quan la víctima del robatori va reconèixer com a propi un dels anells robats en una fotografia vista en xarxes socials.

Arran de la troballa, la Guàrdia Civil va iniciar noves indagacions que van permetre arribar fins a la persona que lluïa les seves joies, A.I.M., de 31 anys. Va ser detinguda per un delicte de receptació per posseir els articles robats tot sabent la seva procedència.

El següent pas va ser enxampar un home, A.D.P., de 40 anys, com a presumpte autor del robatori.

Els dos detinguts eren veïns de la zona de Burgos i quedaran a l'espera de passar a disposició judicial un cop les diligències instruïdes han estat lliurades al jutjat de la capital