Res de res. La Fiscalia de Barcelona ha demanat a la magistrada que l'exfutbolista del Barça Dani Alves continuï en presó preventiva, acusat d'haver violat una noia de 23 anys en la discoteca Sutton de Barcelona, perquè "subsisteix el risc de fugida", segons ha informat aquest dimarts la portaveu de la Fiscalia. El jugador brasiler és a la presó de Brians 2 des del 20 de gener passat, i la seva defensa, exercida pel penalista Cristóbal Martell, havia tornat a demanar la seva posada en llibertat, la setmana passada, amb l'aportació d'un informe pericial  sobre els vídeos d'aquella nit.

 La fiscal ha presentat l’informe a la titular del jutjat d’instrucció 15 de Barcelona, la qual un cop rebi la resposta de l’acusació particular de la noia, exercida per l’advocada Ester Garcia, respondrà si aprova o denega la lliberta al jugador. Si la magistrada Concenpción Cantón considera que l'exjugador del Barça ha de seguir en presó provisional fins a la celebració del judici, Alves pot presentar recurs a l'Audiència de Barcelona, com ja va fer el seu equip de defensa. La gravetat dels fets i la capacitat econòmica del jugador són dos esculls, que sumats al risc de fuga, dificulten la posada en llibertat d'Alves.

Alves es vol defensar

La defensa del jugador ha assegurat a la magistrada que “Dani Alves pot i vol defensar-se i no eludirà el procés” penal. A més, la defensa ha proposat la possibilitat d'imposició de fiança i la retirada dels dos passaports (espanyol i brasiler) per a garantir que continuarà a l'Estat espanyol. La noia que el va denunciar per agressió sexual va afirmar que renunciava a cap indemnització per tal que no es dubtés de la seva credibilitat, un fet excepcional, ja que tota víctima d'un delicte, si es declara provat, té el dret a ser indemnitzada, com recull la llei. 

 Les imatges per desacreditar la noia

Alves sosté que les relacions sexuals amb la noia van ser consentides, i que inicialment va mentir per amagar-ho a la seva dona, Joana Sanz. Per això, la seva defensa va aportar una pericial, en la qual es veu el jugador, el seu amic i les tres noies que mantenen una conversa, en un clima "sense por", i que la noia va anar voluntàriament a aquell petit lavabo del reservat de la discoteca de Barcelona, que des de fora no s’identificava com a tal.  A més, s’ha intentat desacreditar la noia, en afirmar que podria “haver-se sentit ofesa” perquè el jugador li va demanar sortir primer del lavabo, segons un comunicat de la defensa.