Dave Verbist és el sàdic esquarterador de Girona que va ser condemnat per assassinar la jove Montse Méndez, la dona de 40 anys que l’any 2013 va desaparèixer a Girona i que s’ha convertit en la protagonista del programa de True Crime de TV3, Crims. El programa que dirigeix el periodista Carles Porta va arrencar la quarta temporada amb la primera part d’aquest assassinat, que està relacionat amb un crim que el mateix Verbist, de nacionalitat belga, va cometre mesos després a Madrid

La troballa l’any 2014 del cadàver de la jove Anne Strande, cremada després de ser ofegada amb un cable, va portar a la detenció de Dave Verbist, que va també confessar el crim de la gironina Montse Méndez. El 23 d'octubre del 2013 la va conèixer de festa i després d’anar a casa seva, on van drogar-se i van mantenir relacions sexuals, la va matar, també ofegant-la. Per fer desaparèixer el cadàver, tal com va confirmar la sentència de l’Audiència de Girona, va agafar un ganivet de serreta i va tallar, a la banyera de casa seva, el cos de Montse Mèndez amb vuit trossos. 

Vuit trossos de la dona escampats per Girona

Després va anar embolicant els trossos de la dona amb paper de diari i el va posar en bosses de brossa de color negre, que va repartir, amb una moto, per diversos punts de la ciutat de Girona i d’altres pobles de la vora. Amb la confessió del crim, Dave Verbist també es va oferir per assenyalar als investigadors dels Mossos on havia deixat les bosses de brossa. Batudes de la policia catalana amb el detingut van permetre recuperar totes les vuit bosses i recuperar totes les parts del cos profanat.

Montse Crims
Montse Méndez, la dona assassinada a Girona l'any 2013 / Cedida

A Sant Julià de Ramis es va trobar la part superior del cos de la dona, que tenia 40 anys quan va ser assassinada, en una zona boscosa. A Fornells de la Selva, també en una zona apartada, els Mossos van localitzar el crani i la mandíbula de la dona. Seguint la macabra ruta que va fer Dave Verbist els investigadors dels Mossos van poder recuperar tot el cos de la dona de Girona. 

La va matar sense voler, assegura

Fins que va ser condemnat, l’home va mantenir que havia matat a Montse Méndez sense voler, asfixiant-la mentre practicaven sexe, però en comptes de trucar a la policia, espantat, va optar per traslladar-la a la banyera i trossejar-la. Quan van marxar del pis, el que era l’escenari del crim, amb el seu company, que també va ser imputat i condemnat, van repintar-lo per evitar deixar rastres del crim. Finalment, l’any 2020, el protagonista dels dos primers capítols de la quarta temporada de Crims de TV3, Dave Verbist va ser condemnat a presó a 16 anys de presó.