Declara davant del jutjat una jove de 22 anys que va ser violada en grup per diversos membres de la banda llatina Dominican Don't Play a Saragossa el juny de 2020. "Sí, vaig tenir por. No sabia com sortir d'allà".

"No sabia com sortir d'allà"

Així ha començat a contestar la víctima, que va ser arrossegada a un pis per ser violada per un grup de joves. No ha sabut concretar quantes persones la van agredir sexualment, però ha assegurat que "la majoria" dels que eren a l'habitatge en el qual van succeir els fets.

Encara que no li van pegar, segons el seu testimoni, la violació la van deixar terroritzada. "Sí, vaig tenir por. No sabia com sortir d'allà. Estava desquadrada, amb picors i dolors," ha declarat, per després afegir: "Em van ficar fins i tot una ampolla".

Finalment, ha assegurat que en cap moment no va ser conscient que l'estiguessin gravant ni tampoc va donar mai el seu consentiment perquè ho fessin, informa el mitjà Heraldo.

"Em van ficar fins i tot una ampolla"

El jutge titular del Jutjat d'Instrucció número 7 de Saragossa, encarregat de la investigació, ha hagut de repetir les preguntes en diverses ocasions, ja que la víctima contestava amb respostes curtes.

Respecte al consentiment de les relacions sexuals d'aquell dia, la noia ha declarat: "Les relacions no eren consentides, jo no em deixava. Però al final ho vaig fer. No sé, és que no tenia cap sortida", ha explicat.

A més ha detallat que quan els va dir que no volia seguir, "durant una estona", ells van continuar. Ha recordat també que els atacs es van prologar durant dos dies, en els quals va estar tancada al pis del districte de San José, fins que la van deixar marxar, pràcticament despullada.

Dos dies tancada en un pis de Saragossa

Després de la brutal agressió sexual, ocorreguda el juny de 2020, que ha fet que la víctima requerís tractament psiquiàtric i psicològic i que encara necessiti pastilles per poder dormir, no ha tornat a veure els seus violadors.

Però continua tenint por, encara que considera que la repercussió mediàtica del cas li ha atorgat certa protecció.

La noia segueix terroritzada, igual que quan va ser interrogada per la Policia Nacional i pel jutge el juliol, quan va rebutjar exercir l'acusació particular com a víctima.

Això va provocar que la Fiscalia ho fes al seu lloc per aquesta presumpta violació grupal, ja que, a més, després de registrar el mòbil d'un dels detinguts, on van trobar vídeos dels fets, tot semblava apuntar que la jove havia estat drogada.

Sis sospitosos: un de fugit

Segons els detalls que ha donat el mitjà Heraldo, en un moment donat de la declaració, quan ja havia estat interrogada pel jutge i el fiscal, la testimoni ha decidit no continuar contestant a les defenses.

Malgrat que el magistrat ha advertit que la seva declaració era clau com proves, ella ha insistit que estava cansada i no desitjava continuar.

Aquest fet ha provocat que els lletrats dels detinguts hagin decidit demanar a l'instructor la posada en llibertat dels cinc acusats per a qui es va decretar la presó provisional.

Es tracta de membres de la banda llatina Dominican Don't Play a Saragossa. Els seus noms són Steven Guarionex V. M., àlies Biwan, el líder; Santiago L. V., Juan Estibel F. C., Enock D. M. i Pablo Andrés S. M.

Membres de la banda llatina Dominican Don't Play

Hi ha un sisè sospitós, Mustapha Kamel A., que no va poder ser detingut per la Policia i podria haver fugit d'Espanya.

Compta amb 33 antecedents en els registres de la Policia Nacional i són fins a quatre els jutjats de Saragossa els que el busquen perquè ingressi a presó per diferents delictes de robatori amb violència o intimidació.

Ara caldrà esperar a la decisió del jutge sobre els empresonats, tot i que almenys tres d'ells hauran de romandre a la presó encara que es decreti llibertat provisional, ja que estan condemnats per pertinença a organització criminal.