Un home que dormia dins d'un contenidor a Girona ha salvat la vida de miracle després d'acabar en un camió d'escombraries que recollia la brossa aquest dijous de matinada. L'home s'havia ficat dins del container per a passar la nit, refugiant-se del fred, i es va despertar de la pitjor manera possible: estava sent triturat pel mecanisme de compacte del camió.

Els fets han ocorregut aquest dijous al voltant de l'una de la matinada, segons ha avançat el Diari de Girona. L'home viu al carrer i, en un intent per no passar fred durant la nit, va ficar-se dins d'un contenidor de paper i cartó situat al barri de Fontajau. Aquesta pràctica és comuna entre les persones sense llar durant els mesos de fred, però no està exempta de perills, ja que en qualsevol moment es pot buidar els containers sense que els treballadors de recollida de brossa s'adonin que dins hi ha algú amagat.

Salvat per la intervenció del conductor

Afortunadament, en aquest cas el conductor del camió va observar un moviment estrany per la càmera que tenen instal·lats tots aquests vehicles per poder supervisar el procés de recollida i buidatge. Es va adonar a l’instant que alguna cosa no marxava bé, i va aturar a temps el sistema, evitant que l’home acabés morint triturat.

 Tot i la ràpida reacció del conductor, la víctima havia perdut dos dits. Els treballadors van avisar als serveis d’emergència que van arribar al lloc minuts després per traslladar l’home al centre sanitari més proper per tal d’aturar el sagnat i poder tractar les seves ferides.

Accidents per dormir en contenidors

Algunes persones sense llar solen forçar la part de darrere dels contenidors de brossa per poder ficar-s’hi dins per poder accedir millor al que hi ha a l’interior o, en casos com aquest, per refugiar-se durant la nit. Aquest accident no ha estat el primer d’aquesta índole i, malauradament, no tots els incidents tenen un final tan afortunat. A Sevilla, fa uns anys, una persona va morir en ser triturada després de caure en un camió de la brossa que estava buidant el contenidor on dormia.