Incident aquest cap de setmana a Calella de Palafrugell, a l’Empordà. Un grup de persones s’havien reunit amb embarcacions a la zona de la cala del Golfet d’aquest municipi i havien unit les barques i muntat una festa que va acabar necessitant la presència dels Mossos d’Esquadra i d’efectius de la Policia Marítima

Les quatre barques estaven carregades de gent jove i tenien la música a tot drap, en el que semblava una boat party sense cap mena de dubte. Tenien altaveus de gran potència i la música es podia sentir per tota la cala, torbant la tranquil·litat de les famílies que estaven també a la zona, o bé fondejant o a la costa. Alguns dels banyistes i persones que estaven a la cala amb altres embarcacions van marxar. 

Himne d'Espanya per "espantar" els Mossos d'Esquadra

Una trucada al 112 va activar els Mossos d’Esquadra, que van fer presència a la zona amb la Cap de Creus, l’embarcació de la Policia Marítima de la policia catalana que opera en aquest extrem nord del país. Tal com es pot veure al vídeo al qual ha tingut accés El Caso, els joves que tenien la festa organitzada a bord de les quatre embarcacions, van rebre els Mossos d’Esquadra amb l’himne d’Espanya a tot volum. No era el primer cop que durant la tarda del dissabte l’havien posat, però el van projectar amb més volum quan va arribar la llanxa policial.

L'himne espanyol davant de l'embarcació dels Mossos d'Esquadra / Cedit

 

Segons detalla un dels testimonis que era a la zona, la música sortia de quatre altaveus d’alta potència que hi havia instal·lats en una embarcació pneumàtica i que quan veien que la policia s’acostava, abaixaven la música. Durant la intervenció policial, també van insultar i cridar contra els efectius de la policia catalana. “Irresponsables, egoistes i maleducats”, sentencia un dels testimonis, que es pregunta, en una publicació a Twitter que ja s’ha fet viral: “Com és que ells tenen dret a molestar-nos?”, fent referència als pijos de Calella que els van donar la tarda aquest cap de setmana a Calella. 

Una de les barques, cinc denúncies

De les quatre embarcacions que hi havia a la zona, tres van marxar després de rebre les indicacions de la policia catalana. En canvi, una d’elles va negar-se a seguir les ordres de la Policia Marítima i va ser denunciada per cinc infraccions administratives.