Aquest cap de setmana un grup de joves van acabar la seva particular festa fent destrosses a cotxes aparcats a la via pública a Calella de Palafrugell, al Baix Empordà. No només això, també van arrencar senyals de trànsit i van pujar a sobre dels vehicles, en una poc habitual manera de celebrar l’entrada de l’estiu. Els joves, vestits de festa, amb camises, arrasen amb el que troben pel seu camí, quan comença a fer-se de dia en una de les urbanitzacions d’aquest idíl·lic emplaçament de la Costa Brava

Destrossar cotxes, l’estrany vici d’uns pijos a Calella de Palafrugell

L’estrany vici de destrossar cotxes -que no són seus- va seguir alguns carrers, però aquests pijos van tenir mala sort. Un veí, en sentir l’enrenou, va iniciar l’enregistrament dels fets, un detall que permetrà a la policia de Calella i als Mossos d’Esquadra investigar-los per tal de poder-los identificar i acusar-los d’un presumpte delicte, com a mínim, de danys.

 

A les imatges gravades es pot sentir com els joves mentre salten per sobre dels cotxes, donen puntades de peu als retrovisors i mou una senyal de ‘cediu el pas’, fan crits en castellà: “A tomar por el culo” i contra la policia, tot i que no s’entén massa bé què diuen. Un d’ells es dedica, i ho ha d’intentar tres cops, a rebentar retrovisors. Un d’ells, tal com es veu al vídeo, ha d’aturar la seva ruta de gamberrisme per vomitar, segurament, intoxicat per alguna cosa que no se li va posar bé del sopar.

Passar vergonya i col·laboració ciutadana

Les imatges gravades per uns veïns de la zona serviran per intentar identificar-los. Si més no, però, servirà per quan es vegin -les imatges s’han fet virals- passin una mica de vergonya. Si coneixes aquests pijos i vols ajudar a identificar-los, et pots posar en contacte amb el 112 o amb la Policia Local de Palafrugell al 972 306 292.

En aquest sentit, des de la Policia Local ja s’ha denunciat a un dels joves, el qual rebrà la corresponent multa pels fets ocorreguts, mentre es treballa per identificar a la resta. Al mateix temps, també se’ls reclamarà els danys realitzats als dos vehicles que van rebre les bretolades detectades. Des de la Policia Local s’està actuant per prendre mesures i aturar aquest tipus d’actuacions, malgrat que es considera aquesta situació com un fet puntual, ja que no és gens habitual en el turisme d'aquest indret de la Costa Brava.

L’alcalde de Palafrugell, Joan Vigas, ha manifestat que “dins les possibilitats que té l’Ajuntament a nivell de normatives i ordenances, no es toleraran aquestes mostres d’actituds incíviques”. Al mateix temps, Vigas ha destacat que “les normes de convivència són per a tothom i que s’han de complir”.