Accident molt perillós aquesta nit de dilluns a l’AP-7 a Sils, a la comarca de la Selva. Sis persones, dos majors d’edat i quatre nens, han resultat ferits greus després d’haver impactat contra uns senglars que havien accedit a l’autopista en el seu pas per Sils. Els fets han tingut lloc quan faltaven pocs minuts per la mitjanit. Segons les primeres informacions, el vehicle on anava tota la família ha fet voltes de campana després del xoc. Els bombers  van ajudar els ocupants -dos adults i quatre menors- a sortir del vehicle i el SEM els va traslladar a l'Hospital Josep Trueta. Per l’impacte, com a mínim un dels animals de la bandada de senglars que van accedir a l’AP-7.

El perill dels senglars i els cabirols

La presència d’animals a la xarxa viària catalana és un perill. Segons dades dels Mossos d’Esquadra recollides per RAC1, tres de cada deu accidents a Catalunya els provoquen senglars i cabirols. Concretament, la comarca de la Selva, on hi ha hagut aquest accident aquesta nit, és el lloc de Catalunya més afectat. Segons aquestes mateixes dades, s’han registrat 275 accidents amb senglars el darrer any. Amb tot, però, hi ha accidents a totes les comarques del país.

És a la nit quan hi ha més accidents, sobretot provocats per senglars, però cada cop n’hi ha més per culpa dels cabirols. Algunes patrulles de Trànsit dels Mossos, quan marxa el sol, es dediquen gairebé en exclusiva a atendre accidents relacionats amb aquests animals. És al vespre quan els senglars es mouen i poden provocar més accidents. Fins a la data, que s’hagi pogut relacionar amb certesa, no consta que cap persona hagi mort en un accident provocat per senglars, si bé és cert que algunes sortides de via que no s’han pogut aclarir sí que podrien haver estat provocades per culpa de l’albirament d’aquests animals.

Per evitar cops de volant perillosos, els Mossos recomanen intentar reduir al màxim possible la velocitat i impactar contra els animals abans que provar d’esquivar-los, que el cotxe pot provocar alguna reacció sorpressiva i encara ser pitjor.