Un home queda completament atrapat entre el fum i les flames a la cinquena planta d'un edifici de Tortosa (Baix Ebre). Un incendi s'ha iniciat aquest diumenge al matí, poc abans de les onze, en el bloc situat al número vuit del carrer Sant Antoni de la localitat ebrenca. Concretament, els Bombers de la Generalitat han rebut l'avís a les 10.40 hores i, immediatament, s'han traslladat fins al lloc amb quatre dotacions. En arribar, han trobat el foc força desenvolupat al cinquè pis, on han localitzat poc després a la víctima.

L'operatiu ha constat de dues tasques paral·leles, mentre les flames es concentraven al cinquè pis que ha quedat molt afectat pel fum i la temperatura. Per una banda, els Bombers de la Generalitat han desallotjat una desena de veïns per tal d'extingir el foc amb més rapidesa, i per l'altra, han localitzat un home a la cinquena planta del bloc de pisos. Aquest darrer, després d'una primera assistència mèdica, ha estat traslladat a l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa en estat greu. Respecte als residents que han hagut d'abandonar casa seva, han pogut tornar mitja hora més tard als seus habitatges, una vegada el foc ha estat donat per controlat i apagat a les 11.20 hores d'aquest diumenge. 

Incendi mortal a Mollet del Vallès 

El darrer incendi greu en un edifici produït a Catalunya va tenir lloc a Mollet del Vallès (Vallès Occidental) el passat diumenge 4 de febrer. Una dona de 94 anys va morir arran del foc que es va declarar quan faltaven pocs minuts per a les vuit, en un bloc de pisos del carrer Ramon Casas. Els Bombers de la Generalitat van localitzar l'epicentre del foc en un habitatge de la segona planta, on una habitació va cremar completament. Els efectius van trobar el cos sense vida de la nonagenària i altres dues persones, aquestes amb vida, una dona de 65 anys i un home de 72, que van aconseguir escalar de les flames i el fum i només van patir ferides lleus.