Un accident de parapent deixa un home ferit greu a Sant Esteve de la Sarga, al Pallars Jussà. Segons han informat el Sistema d'Emergències Mèdiques, SEM i els Bombers de la Generalitat, un home ha caigut quan practicava parapent al Parc Astronòmic del Montsec.

Ferit greu a Sant Esteve de la Sarga

Arran la incidència, que ha tingut lloc cap a les set d'aquesta tarda, s'ha activat una unitat terrestre i un helicòpter medicalitzat del SEM i un altre helicòpter de l'Equip de Rescat i Intervenció, ERI. A més, dues dotacions dels Bombers hi han acudit per efectuar el rescat de l'home, que s'ha fet amb una grua.

La víctima de l'accident ha hagut de ser traslladat a l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida en estat greu.

Cau amb el seu parapent: rescat

Fa poc més d'un mes, un altre accident de parapent va acabar amb la mort d'un home a Organyà, a l'Alt Urgell. Poc després de la una del migdia, un instructor va donar avís de l'accident d'un dels seus alumnes al mirador de les Solanes.

Helicóptero Bomberos / GRAE

Helicòpter dels Bombers / Arxiu

En rebre la trucada, els Bombers de la Generalitat van activar un helicòpter amb personal del Grup d’Actuacions Especials (GRAE) i un metge especialitzat en rescats del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) i també dues dotacions terrestres dels parcs de la Seu d’Urgell i Organyà. A dos quarts de dues, el personal ja era amb la víctima. Malgrat la ràpida atenció, no es va poder fer res per salvar la seva vida.

Un home mor en un accident a Organyà

Segons va poder saber ElCaso.cat de fonts del Grup de Recolzament d'Actuacions Especials dels Mossos d'Esquadra, el lloc de l'accident era inaccessible per terra i, per tant, les dues dotacions terrestres van haver de retornar als seus parcs.

Llavors l'operació va quedar en mans dels Mossos d'Esquadra, que van rebre l'avís dels Bombers, que a més els hi va facilitar la ubicació dels fets. La policia va desplaçar doncs una dotació de la Unitat d’Intervenció a Muntanya (UIM) i una patrulla de seguretat ciutadana.

Investiguen les causes de l'accident

Amb el suport del mateix helicòpter dels Bombers, es va traslladar el cos fins a l’Institut de Medicina Legal de Lleida per practicar-li l'autòpsia. D'altra banda, la investigació dels fets va quedar a càrrec de la Unitat Tècnica de Seguretat Aèria (UTSA) dels Mossos.

En l’operatiu de rescat va participar també un helicòpter medicalitzat del SEM que no va poder operar a causa de l’accidentat relleu de la zona, i una ambulància bàsica amb suport psicològic per a la família de la víctima. La investigació es centra en esbrinar les causes de la mort de l'home, tot i que la principal hipòtesi era un accident.