Ferit crític un conductor d'una motocicleta que aquest dilluns va ser atropellat per un cotxe dels Mossos d'Esquadra a l'avinguda de la Gran Via, a la frontera entre Barcelona i l'Hospitalet de Llobregat.

Al voltant de les nou del vespre un vehicle de la policia catalana va passar un semàfor en vermell i va envestir la motocicleta i el conductor va caure a terra i va quedar ferit molt greu. Segons les informacions que ha facilitat el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) el motorista va ser traslladat crític a l'hospital.

Atropello Mossos / Antiradar Català

Imatge de la zona de l'accident, a la Gran Via, a la frontera entre Barcelona i l'Hospitalet de Llobregat / ARC

Van passar el semàfor en vermell

La Guàrdia Urbana de Barcelona s'ha encarregat d'investigar l'accident. Segons fonts dels Mossos d'Esquadra, el vehicle policial va passar un semàfor en vermell, a la zona de la Màgoria, per dirigir-se, en servei prioritari, a un incident per violència de gènere. Un avís al 112 d'una dona assegurava que estava sent amenaçada per un home amb una arma de foc.

En passar pel semàfor, tot i anar amb sirenes, lumíniques i sonores, van impactar contra la motocicleta. El conductor va quedar ferit a terra molt greu. Sanitaris del SEM van poder-lo estabilitzar i traslladar d'urgència a l'Hospital Clínic, on es recupera de les ferides. Segons les informacions mèdiques, el conductor segueix molt greu tot i que estable.

Les hores següents seran claus per saber si el motorista es podrà recuperar de les ferides. Les investigacions que està fent la Guàrdia Urbana hauran d'aclarir si el cotxe dels Mossos es va saltar algun protocol o què va passar. Tal com es pot veure a les imatges, el cotxe de la policia catalana no va patir greus danys i no consta que els dos agents de la patrulla quedessin ferits. Dos agents dels Mossos han acompanyat a la mare del ferit, un home de mitjana edat, durant tota la nit a l'hospital.

Més accidents de cotxes dels Mossos a Barcelona

Fa pocs dies un cotxe dels Mossos, en aquest cas un dels nous, va ser envestit per un taxi també a la Gran Via, però més a l’interior de la ciutat. El cotxe també anava amb prioritaris per arribar a un servei urgent i el taxi va impactar contra el cotxe patrulla, fent-lo bolcar

Accidente Taxi Mossos d'Esquadra / Cedida

Imatge del cotxe dels Mossos bolcat a Gran Via, fa una setmana / Cedida

En aquella ocasió ningú va prendre mal. Sembla que els cotxes dels Mossos estiguin maleïts i més quan cada cop hi ha més comissaries que es queixen que s’estan quedant sense parc mòbil. A l’Eixample els comandaments ja han avisat que els agents, si es queden sense cotxes, hauran de patrullar amb bus o metro. 

Els motoristes són uns dels conductors més dèbils a la carretera. Aquest cap de setmana n’han mort quatre en vies interurbanes de Catalunya. S’han hagut de lamentar víctimes mortals a Alcoletge -on va morir un nen de 17 anys-, Moià, Barcelona i Sant Boi de Llobregat en un cap de setmana negre pel que fa al trànsit a casa nostra.