Problema greu a la comissaria de l'Eixample dels Mossos d'Esquadra de Barcelona. Així ho han fet saber els mateixos agents del cos a ElCaso.cat que han denunciat greus deficiències al parc mòbil de la comissaria, que s'està quedant sense cotxes per patrullar.

Alguns cotxes tenen més de sis anys, asseguren, i gairebé estan en marxa 24 hores al dia circulant per la ciutat de Barcelona. Els nous vehicles no acaben d'arribar.

Alguns comandaments, segons han explicat els agents i han confirmat fonts del Sindicat dels Mossos d'Esquadra (SME) a aquest mitjà, ha obert la porta que els agents es traslladin pel districte en metro o en autobús de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB).

Patrullatges amb metro o busos de TMB

Agents de paisà o uniformats, segons assegura el sindicat policial, hauran de traslladar-se a fer gestions o per iniciar patrullatges a peu amb transport públic, un fet que ha fet posar el crit al cel als policies i als representants sindicals de la policia de Catalunya.

El problema de falta de cotxes logotipats no sembla que s'arregli amb l'arribada dels nous Ateca de Seguretat Ciutadana (USC). Si els antics estan fora de servei per desgast o reparacions, els pocs cotxes nous que han arribat també han quedat fora de servei: fa pocs dies un dels cotxes en un servei prioritari va patir un accident i alguns d'ells han hagut de ser retornats a fàbrica per arreglar un problema d'un sensor de l'airbag.

Accidente Taxi Mossos d'Esquadra / Cedida

El cotxe de Mossos de la comissaria de l'Eixample després de patir l'accident de trànsit, el cap de setmana passat / ElCaso.cat

Queixes dels sindicats

Nacho Álvarez, portaveu del SME, explica a ElCaso.cat que el cas de la falta de vehicles és endèmic al cos dels Mossos d'Esquadra i que el cas que s'està vivint ara a la comissaria de l'Eixample ha passat en altres regions policials. L'arribada de nous vehicles patrulla no servirà per arreglar el problema, assegura.

Sobre el tema d'enviar agents a fer patrullatges en transport públic, Álvarez sí que celebra que es normalitzi la presència d'agents uniformats en busos i metros, sí que va en contra de la carta de serveis dels Mossos d'Esquadra, que obliga a tenir una patrulla a tots els serveis en un màxim de deu minuts.

El parc mòbil de Mossos, un mal de cap

El representant del SME assegura que "veiem amb enveja sana com altres cossos com la Guàrdia Urbana de Barcelona o Terrassa presenten vehicles i al cos dels Mossos tenim un parc mòbil deficient per les exigències actuals del cos i de la ciutat".

"Ens consta que des de la Comissaria General de Planificació de la Seguretat es fa una feina excel·lent, però molts cops la negativa arriba des del departament i per la rebaixa al pressupost destinat als vehicles dels Mossos", insisteix Álvarez. Ell mateix creu que el problema amb els vehicles es pot extrapolar també a la uniformitat, a les tablets i ordinadors i les càmeres de fotografiar que fan servir les unitats d'investigació del cos.