Els Mossos han denunciat un home de 50 anys que va fer-se passar pel seu pare mort per evitar-se una multa de trànsit. Els fets es remunten al passat mes d’agost quan l’home va passar amb excés de velocitat per davant del radar de la carretera N-II a Vidreres. En aquell moment no va poder ser sancionat i els Mossos, amb el Servei Català de Trànsit, va obrir el procediment per tal de localitzar el conductor i poder-lo trametre la multa. 

Per evitar haver de pagar-la, però, quan els Mossos van demanar al propietari del cotxe per identificar el conductor que portava el vehicle en el moment que va ser enxampat, l’infractor va donar les dades d’un home que constava com a difunt en el registre civil dels del mes de setembre de l’any 2020. Quan els Mossos van tenir coneixement d’això, van obrir una investigació per identificar el conductor implicat en els fets. Els agents van poder constatar que es tractava del fill del difunt. L’home va ser denunciat penalment com a autor d’un presumpte delicte de falsificació de document públic.

Més casos semblants

Es dona la circumstància que els agents de trànsit de Girona, s’han trobat amb casos similars durant aquest any 2022. En concret, en dues ocasions més, dos fills també van facilitar les filiacions dels seus pares difunts en el tràmit d’identificació i evitar així haver de pagar la multa per haver-se passat de velocitat. 

Segons han explicat des dels Mossos, el primer cas va ser el passat mes de gener. Trànsit va posar en coneixement de la policia que s’havia identificat com a conductor responsable de set infraccions, comeses en diferents vies catalanes entre l’octubre de 2018 i l’octubre de 2021, a una persona que havia mort l’abril de 2015. 

Els Mossos van saber que realment qui conduïa era el fill del mort, un home de 39 anys. En el segon dels casos també es va denunciar a un home de 53 anys que també va fer responsable al seu progenitor, mort el desembre de l’any 2016, d’una infracció per excés de velocitat comesa el dia 25 de gener. Els tres denunciats que han fet aquest tipus d’estafes hauran de donar explicacions davant del jutge per un delicte, no lleu, de falsedat documental.