No sempre tot és el que sembla. A Santa Bàrbara, al Montsià, s'ha detectat un magatzem que s'havia equipat per convertir-se en un bar restaurant clandestí. Ha estat la Guàrdia Civil qui, en el marc dels habituals controls fiscals que fa a la zona, ha detectat que l'establiment no complia cap mena de normativa i que funcionava sense llicència ni els permisos requerits, incomplint les normatives de seguretat, higiene i contractació laboral.

Aquest magatzem, que des de fora no semblava un restaurant, acollia una zona habilitada com a restaurant i una altra amb una barra de bar equipada amb electrodomèstics de cuina professionals com ara planxes, fregidores i congeladors. A més, s'hi oferien aliments i begudes als clients sense les autoritzacions pertinents. També es va constatar la presència de paquets de tabac per a la venda il·legal, sense màquina expenedora ni les autoritzacions necessàries. L'activitat, que no complia amb la normativa que regula el sector de l'hostaleria ni amb les mesures de treball i seguretat alimentària, suposava un risc potencial per a la salut pública, segons la Guàrdia Civil.

Imatge de la barra del bar clandestí de Santa Bàrbara / GC

En l'entrada policial es va poder identificar el responsable del local i es van aixecar actes i presentar un total de sis denúncies adreçades als organismes competents, incloent-hi els Serveis Territorials de Salut de les Terres de l’Ebre, l’Ajuntament de Santa Bàrbara, el Comissionat per al Mercat de Tabacs, la Inspecció de Treball i Seguretat Social i la Delegació Provincial d’Economia i Hisenda. El local ha quedat clausurat i desarticulat, si bé alguns veïns han assegurat que l'espai feia mesos que estava en marxa i que els responsables, persones del poble, tenen previst tornar-lo a posar en funcionament.

El magatzem que no semblava un restaurant / GC