TheGrefg, el famós youtuber i president de Sayans FC, torna a ser notícia pel desnonament d'una senyora de 80 anys a Andorra, país al qual es va traslladar per pagar menys impostos. La justícia andorrana ha desestimat la demanda que havia presentat Grefito SLU, la companyia immobiliària de l'influencer, per desnonar l'octogenària. Així ho ha confirmat, segons ha avançat El País, el Tribunal Superior de Justícia d'Andorra que ha anul·lat la sentència de l'agost passat dictada a favor de TheGrefg. Ara, després d'aquesta nova resolució, el desnonament de l'àvia queda paralitzat i, per tant, dona la raó a la dona.

Així ha acabat el procés judicial: l'anciana tenia raó

El youtuber va arribar a Andorra l'estiu del 2020 i, una vegada allà, va comprar a través de l'esmentada societat un bloc d'habitatges a Escaldes, al carrer de l'Obac. A poc a poc va deixar de renovar els contractes de lloguer dels veïns, però es va trobar amb un que no va poder anul·lar: el de l'àvia de 80 anys, ja que era anterior a la normativa local d'arrendaments. Per això, segons ha explicat el mitjà citat, TheGrefg -sobrenom de David Cánovas Martínez- va presentar una demanda per desnonar-la per "ocupació abusiva" del pis, en el qual la dona resideix des de 1989. La primera batalla legal la va guanyar el youtuber, no sense controvèrsia, ja que el gener passat va sortir a la llum que la societat de l'streamer murcià establert a Andorra porta tres anys intentant fer fora judicialment la dona de casa per poder dur a terme una reforma especulativa.

La dona, fins i tot, va arribar a denunciar els fets davant de la Policia d'Andorra, assegurant que l'havien amenaçat amb nines penjades del coll en alguna de les habitacions. Cosa amb què ha hagut de conviure i que no ha estat fàcil de tancar, fins aquesta nova resolució de la justícia andorrana que considera que el 1989 no existia cap llei específica d'arrendaments i havia de prevaler el dret romà. És a dir, que el contracte verbal era de durada indefinida. A més, l'alt tribunal del petit país dels Pirineus també recorda que la dona s'ha vist en "una situació d'indefensió" en no poder tenir "mitjans de prova" contra la demanda.

TheGrefg haurà de pagar les costes del procés judicial

Ara que s'ha desestimat la demanda interposada per Grefito, l'empresa immobiliària del youtuber TheGrefg, aquesta serà la que haurà de pagar les costes del procés. L'àvia, per tant, i de moment, podrà continuar residint a l'habitatge. Cal destacar que l'streamer, davant d'aquestes informacions sorgides al gener, va publicar un extens comunicat al qual assegurava que es tractava d'"un assumpte d'arrendament, sense cap peculiaritat especial, i es segueix el procediment típic que està a punt de ser resolt en segona instància". A més, va asseverar que l'octogenària prové d'una "família benestant", juntament amb una espècie de broma irònica al final del text.