El popular xef Nusret Gökçe, més ben conegut com a Salt Bae, obrirà pròximament un dels seus restaurants especialitzats en carn a Eivissa. El turc es va fer famós a les xarxes socials per la seva peculiar manera de tirar la sal sobre els seus plats i es va convertir ràpidament en una de les icones més grans d'internet.

Gökçe ha anunciat a través del seu compte d'Instagram que obrirà el seu primer restaurant a Espanya, concretament ho farà a l'illa d'Eivissa, coneguda per la seva gran popularitat com a destinació vacacional a l'estiu per les seves paradisíaques platges i les seves discoteques que atreuen cada any a milers de persones a la recerca de les millors festes amb els DJ més populars del planeta.

Encara es desconeix la data d'obertura del seu nou establiment, però sí es coneix el lloc en el qual s'edificarà, estarà ubicat al Passeig Marítim Joan Carles I. El prestigiós xef s'ha mostrat molt feliç en el seu compte d'Instagarm en el qual va publicar un vídeo firmant el contracte amb el missatge "Un somni més fet realitat".

Serà el seu primer restaurant a Espanya

El primer restaurant de Nusret Gökçe va ser inaugurat a Istanbul el 2010. Després de guanyar molta popularitat a les xarxes socials en va obrir dos més l'any 2014, un a Dubai i un altre a Nova York. Encara que l'espolsió mediàtica es va produir el 2017 quan un vídeo en el qual se li veia assaonant la carn amb sal d'una manera molt peculiar va arribar a més de 10 milions de visualitzacions a Instagram i se'l va començar a conèixer amb el malnom de Salt Bae.

A partir d'aquell moment molts famosos molt influents com Leo Messi, Paul Pogba, Karim Benzema o Simone Biles han anat als seus restaurants i s'han fotografiat amb ell o han publicat vídeos imitant la seva peculiar manera d'assaonar la carn. El xef turc té més de 20 restaurants repartits per tot el món i la seva imatge és una marca molt reconeguda.

Un fenomen viral

Nusret Gökçe compta amb 39,7 milions de seguidors a Instagram. És una de les persones més influents del planeta i a les seves xarxes socials es mostra molt actiu. A les seves publicacions es poden veure diversos vídeos i fotografies amb altres de famosos tallant carn, posant o assaonant la carn amb el seu peculiar estil.

salt bae tripadvisor

Salt Bae assaonant la carn / Tripadvisor

A més el xef ha estat en diversos actes públics convidat per entitats importants. Com quan va ser convidat al Reial Madrid - Celta el 2019. Es coneix que té una bona relació amb alguns dels jugadors de la plantilla de l'equip blanc com Marcelo o Luka Modric.

Preus prohibitius

Els seus restaurants són coneguts per les seves peces de carn d'alta qualitat i se l'ha criticat durament pels alts preus dels plats que serveix. El preu mitjà per comensal supera els 500 dòlars i fins i tot pot ser superior si el comensal decideix optar per plats d'una qualitat prèmium com l'hamburguesa d'or que és a la carta del seu restaurant de Nova York, que té un cost de 100 dòlars. O el Bae Tomahawk que costa ni més ni menys que 275 dòlars.

Els preus de les peces de carn no són els únics que són alts, a les xarxes socials es poden trobar fotos dels tiquets dels seus clients en els que es pot veure el cost de les begudes, per exemple, al seu restaurant de Londres una Coca-Cola costa 9 lliures. Malgrat les crítiques d'alguns dels seus comensals el portal Tripadvisor valora positivament els restaurants de Salt Bae.

Els orígens de Gökçe són humils, va començar treballant com a cuiner en diversos restaurants de Turquia i va decidir marxar a aprendre sobre la carn i les seves propietats l'Argentina i els Estats Units abans d'obrir el seu primer negoci a Istanbul.