Una família de Terrassa, al Vallès Occidental, ha denunciat un error brutal en el procés de repatriació del cos d'un familiar, mort el passat març i que volia ser enterrat a la seva ciutat natal, Casablanca, al Marroc. Després d'un llarg periple per poder enviar el taüt a la família d'allà per a la cerimònia, van descobrir que des de l'aeroport de Barcelona s'havien equivocat i havien enviat un altre cadàver, el d'una dona, que havia de ser enviada a Tànger.

Una família de Terrassa repatria el cos del tiet i rep el d'una dona

Així ha relatat la història la neboda de la víctima, Laila Moussafir, en el programa de TV3 Tot es mou, on ha detallat que el seu oncle va morir a l'Hospital de Terrassa el passat 23 de març als 77 anys. Ell mateix havia deixat clar que voldria ser enterrat i acomiadat a la ciutat marroquina de Casablanca, d'on era originari, i és per això que la família va decidir enviar el seu cos per tal que fos correctament enterrat conforme als seus desitjos.

Laila / TV3

La seva neboda ha denunciat públicament els fets / TV3

La Laila ha especificat com va ser de difícil el procés per repatriar el seu oncle, ja que ni ell ni ningú de la família comptava amb una assegurança per fer-se'n càrrec. En recórrer al consolat del Marroc, van rebre també poca ajuda i els van informar que des del 2020 ells no s’ocupen de gestionar els tràmits ni assumeixen cap despesa. És per això que van haver de buscar una solució pel seu compte que els permetés portar el difunt des de Terrassa fins a Casablanca.

El cos del difunt seguia a l'aeroport del Prat dies després del procés

Les asseguradores privades tampoc no van ser útils, ja que demanaven més de 6.500 euros, un cost inassumible per a la família. Finalment, van poder contactar una associació musulmana, Pastoral Tarragonès, que els va demanar 2.400 euros per ocupar-se’n de tot i entre la Laila i un altre tiet seu que viu a França, van reunir els diners per pagar el tràmit. I, tot i això, va acabar en desastre, que ara la jove ha decidit denunciar públicament.

I és que els familiars que esperaven el cos de l'home mort es van emportar una bona sorpresa quan, el dia 30 de març, van rebre el cos d'una dona, que no coneixien i que més tard van esbrinar que havia d'arribar a Tànger, no a Casablanca, on havia arribat per error. Unes quantes trucades després, van per fi poder confirmar on era el cos de l'oncle de la Laila: romania a l'aeroport del Prat, on s'havien confós i no l'havien enviat.

Després de l'ensurt, l'endemà, es va enviar el cos correcte al lloc que pertocava i va poder ser enterrat el dia 1 d'abril, tot i que sense la tradicional i esperada cerimònia amb els seus familiars i amics, ja que la majoria havia hagut de tornar a les seves respectives ciutats sense tenir temps d'esperar que arribés el taüt apropiat.