Aquest migdia Iván M.C., l'home de 49 anys que ahir es va escapar aprofitant una sortida formativa de la presó de Quatre Camins, ha tornat voluntàriament a la presó. Acompanyat d'un familiar seu, l'home ha retornat a la presó, on hi haurà d'estar fins a 2022, complint condemna per diversos atacs contra la policia i per robatoris amb violència a Barcelona.

La família de l'home, que té reconeguda una discapacitat intel·lectual, ha contactat amb els Mossos d'Esquadra i ha confirmat que l'havia localitzat i que la seva intenció era retornar al centre. Aquest migdia l'home ha tornat a entrar a Quatre Camins i s'ha deixat sense efecte l'ordre de crida i cerca que va ordenar el jutjat de guàrdia de Granollers.

Va aprofitar una sortida del centre per escapar corrent

Iván M.C. va aprofitar aquesta sortida del centre per marxar corrents. No consta que, tot i ser considerat un pres perillós, hagi tingut cap problema durant aquestes menys de 24 hores que ha estat en llibertat. Quan va evadir-se de la presó ho va fer sense fer agredir ni fer mal a cap dels funcionaris o de personal que l'acompanyaven.

QuatreCamins

Imatge de l'home que es va escapar de la presó de Quatre Camins / ElCaso.cat

El pres va ser detingut l'any 2017 després d'assaltar un home gran a la zona de Besòs, a Barcelona, per atracar-lo. El robatori es va embolicar i li va acabar donant una puntada de peu, deixant-lo molt mal ferit. L'home al final va acabar morint. Els Mossos d'Esquadra el situaven per la zona de Ciutat Vella i la Barceloneta, on, quan estava en llibertat, s'hi havia instal·lat.

Encara queden delinqüents escapats de la presó

Iván M.C. ja no és a la llista dels deu escapolits de les presons catalanes més buscats pels Mossos d'Esquadra. Però encara en queden molt. Fa pocs dies ElCaso.cat va poder conèixer la llista de les deu persones que la policia catalana busquen amb més dedicació per tal de tornar a ingressar en alguna presó catalana després d'haver-se escapat. Hi ha delinqüents de tota mena.

Fa pocs mesos els Mossos van poder detenir un assassí condemnat per un crim a la Mina que es va escapar, gairebé com Iván M.C., en una sortida programada de la presó de Quatre Camins.