Comença el judici contra una família acusada d'haver assassinat una noia de 18 anys a Itàlia. La víctima es deia Samán, tenia 18 anys i, presumptament, la van matar perquè era víctima d'un matrimoni forçat: la volien casar amb el seu cosí contra la seva voluntat.

Uns pares, un oncle i dos cosins d'una jove pakistanesa desapareguda a Itàlia després de rebutjar un matrimoni forçat han estat acusats de segrest, homicidi i ocultació del cadàver de la noia, que mai va ser trobat malgrat la intensa cerca policial en els voltants d'una casa familiar en una zona agrícola de Novellara.

Els assassins van marxar a França i a Espanya, però els van aconseguir detenir

Aquesta setmana ha començat el judici contra els familiars de la víctima i el jutge va enviar a presó preventiva el tiet i els dos cosins, que fa uns mesos van ser detinguts a França i Espanya després de fugir d'Itàlia poc després dels fets, mentre que els dos pares estan amagats al Pakistan, el seu país d'origen, segons mitjans locals.

Saman Abbas tenia 18 anys quan va ser assassinada

Saman Abbas, de 18 anys, va desaparèixer de casa dels seus pares el 30 d'abril de 2021, quan va tornar a recollir la seva documentació després de diversos mesos vivint en un domicili protegit pels serveis socials després que la jove denunciés que els seus pares volien casar-la contra la seva voluntat amb un cosí.

Saman Asesinada
La Saman va ser assassinada a Itàlia perquè es va negar a casar-se amb el seu cosí i el judici ha començat aquesta setmana  / Arxiu

Van matar-la i, de moment, encara no han trobat el seu cadàver

Segons les investigacions policials, els pares la van entregar al tiet i, amb l'ajuda dels dos cosins, la van assassinar i van amagar el cadàver. Van intentar buscar el cos de la víctima a tot arreu, però les investigacions no van donar resultat.

Dos vídeos donen pistes del macabre assassinat

En un primer vídeo, gravat el 29 d'abril, es veien tres persones dirigir-se cap al camp amb les pales amb les quals els fiscals creuen que van excavar la fossa on volien amagar el cos, mentre que en un segon enregistrament, de l'endemà, s'observa la jove amb els seus pares que s'allunyen de la casa i poc després tornen els dos sols.

Dies després, els pares de la jove van marxar al Pakistan, mentre que l'oncle i els dos cosins van desaparèixer, fins que van ser detinguts algun temps després a França i Espanya.

L'únic membre de la família en llibertat és el germà menor d'edat

L'únic membre de la família que es va quedar a Itàlia va ser el germà de 16 anys de Salman, que va ser traslladat a un centre protegit i qui, segons les mateixes fonts, va revelar als agents que la seva germana va ser assassinada per negar-se a casar-se amb el cosí amb el qual havien "arreglat" el matrimoni i per impedir que marxés de casa, com va fer mesos enrere, la primera vegada que li van proposar.