Els Mossos d'Esquadra han detingut una dona de 51 anys i un home de 47 per la seva implicació en el robatori amb violència que va patir una àvia de 80 anys a la ciutat de Lleida. Els fets van succeir el passat 7 de març en un pis del carrer Isona, al barri de la Bordeta, quan a primera hora del matí la detinguda va trucar al porter automàtic de la víctima fent-se passar per una repartidora que li havia d'entregar un paquet. Amb aquesta excusa va aconseguir que la dona la deixés entrar i un cop a les portes de l'habitatge, amb la cara tapada per una mascareta, li va demanar la documentació personal per a poder fer l'entrega.

Quan l'àvia es va girar un moment i li va donar l'esquena, la lladre li va col·locar un ganivet al coll, la va amenaçar i li va exigir els diners i la llibreta bancària. La víctima, per por que la pogués matar, li ho va donar tot, inclòs el codi de seguretat de les llibretes perquè poguessin treure els diners. Tot seguit, la suposada repartidora va fugir del pis i va marxar del lloc amb un home que s'havia quedat al carrer esperant-la

En aquest moment, l'àvia, que havia sortit il·lesa, va anar a la seva sucursal bancària per a denunciar que li havien robat les llibretes i donar-les de baixa. Tot i això, va descobrir que ja havien aconseguit fer una primera extracció de 2.000 euros. En els dies posterior, a més, també va comprovar que havien fet quatre extraccions més en caixers de Lleida, Juneda i Arbeca. En total, sumant tots els diners retirats amb les llibretes i l'efectiu que se'n van endur del pis, els lladres van obtenir un botí de 10.000 euros.

La falsa repartidora era una excuidadora de la dona

La Unitat d'Investigació dels Mossos d'Esquadra de Lleida van obrir una investigació sobre els fets per esclarir qui hi estava darrere. Des d'un primer moment van tenir clar que la suposada repartidora havia de ser algú que conegués la distribució del pis, ja que va portar la víctima directament a la seva habitació, just al lloc on guardava els diners. A més, van comprovar que no era la primera vegada que algú sostreia diners del seu compte bancari. Ja ho havien fet l'any passat i la dona sempre havia sospitat que podria tractar-se d'una cuidadora que va tenir i que ja no treballava per a ella. De fet,  en aquesta ocasió la falsa repartidora tenia una aparença i constitució molt semblant. Finalment, es va poder confirmar que es tractava d'ella. També es va identificar l'home que anava amb ella, que té diversos antecedents. Tots dos van ser detinguts el passat dilluns a les Borges Blanques i van passar a disposició judicial.