SeaWorld és un dels parcs temàtics més famosos del món. El primer d'ells està ubicat a Orlando, però amb el pas dels anys han estès la seva marca per diverses ciutats més fins a tenir presència en molts punts dels Estats Units.

Es caracteritza per estar centrat en una temàtica en comú: l'aigua. Té diverses atraccions relacionades amb aquest element natural i funciona com una espècie de zoològic i aquari en el qual els seus visitants poden veure molts animals de l'entorn marí. Dins d'aquests recintes hi ha també botigues i restaurants per millorar l'experiència dels quals paguen la seva entrada.

Encara que SeaWorld és extremadament popular a tot el món pels seus espectacles amb animals. Centenars de milers de persones van fins a les seves instal·lacions i paguen la seva entrada per veure els entrenadors fer espectacles amb animals marins com a dofins, orques o foques.

Algunes persones creuen que els animals no haurien de ser en aquest tipus d'instal·lacions i molt menys haurien de participar en aquests espectacles, ja que fan que actuïn de manera contrària als seus instints i per entrenar-los han d'estar moltes hores treballant en un entorn que pot ser hostil.

L'extreballador de SeaWorld que ataca l'empresa

John Hargrove, que va ser entrenador de les orques de SeaWorld a Florida fa 10 anys, ha parlat sobre la seva experiència laboral en aquest famós parc temàtic i s'ha mostrat molt crític amb les condicions en les quals hi són els animals.

Ha iniciat una campanya per canviar les coses. Adverteix als turistes que no paguin les seves entrades, ja que això significa que aquest negoci continua sent rendible i, d'aquesta manera, no deixaran de treballar amb animals que estan allunyats del seu entorn natural.

També adverteix que, a causa de les condicions en les quals hi ha els animals i els durs entrenaments, és molt probable que augmentin considerablement els atacs d'orques cap als seus cuidadors, com es pot veure al popular documental 'Blackfish', que es va estrenar el 2013.

Hargrove destapa les males condicions de les orques

L'exentrenador d'aquests grans mamífers va aclarir que aquests animals estan sotmesos a molt estrès: "Les orques en parcs de diversions com SeaWorld pateixen molt. Puc dir-los pels meus 14 anys d'experiència que personalment vaig presenciar a les orques, així com a altres dofins i animals marins, patir el mateix trauma físic i psicològic," va dir.

També va parlar sobre el documental 'Blackfish' que se centra a la figura de l'orca Tilikum, que va matar un dels seus entrenadors el 2010, quan John Hargrove treballava encara en SeaWorld. Va defensar la balena dient que "no és el dolent d'aquesta història". De fet, es va referir al parc com una "presó per a orques".

Finalment, va criticar durament la captura d'animals perquè la gent els pugui veure, creu que és molt perillós treure aquestes balenes del seu entorn: "Vam tenir innombrables lesions greus i gairebé morts durant la meva carrera, causades per moltes orques diferents. El confinament no només provoca problemes de salut crònics, sinó també un estrès extrem que condueix a comportaments violents i atacs mortals", va comentar.