Els Bombers de la Generalitat treballen des de les tres de la tarda en l'extinció d'un incendi que crema després de l'explosió d'un dipòsit de dissolvent de l'exterior de la nau de l'empresa Fragrance Science del polígon industrial d'Olesa de Montserrat, a la comarca del Baix Llobregat.

No consten ferits, s'ha pogut evacuar la nau i s'ha demanat confinament de les naus properes per prevenció. Al voltant de dos quarts de cinc de la tarda els Bombers han donat l’incendi per controlat. Els efectius d’emergència estan inspecció de l'interior de la nau: planta inferior no ha propagat i planta superior de la nau ha quedat afectada per fum.

Explosió d'un dipòsit de dissolvent a Olesa de Montserrat

Per causes que encara s'estan investigant s'ha iniciat un incendi en un dels dos dipòsits que té aquesta empresa de fabricació de perfums a l'exterior de la nau després d'una explosió. L'incendi afecta el dipòsit que estava ple i també part de vegetació del costat.

El foc s'ha escampat a l'exterior del recinte de l'empresa

El segon dipòsit no crema i tampoc la nau, que s'ha pogut evacuar sense problema. Segons els Bombers de la Generalitat, que treballen a la zona amb dotze dotacions terrestres, no consten ferits.

Les flames s'han pogut controlar ben aviat i només han afectat uns 800 metres quadrats de vegetació d'un dels laterals de la nau 21 del carrer de Can Singla.

Tot i això, Protecció Civil ha activat el Plaseqcat per l'incendi i ha enviat consigna de confinament a les naus i domicilis de la vora per possible risc químic de la crema d'aquest dipòsit de dipropilen glicol, el que es coneix popularment com a dissolvent. És un dels productes que fan servir en aquesta fàbrica de perfums.

Risc baix però confinament de les naus properes

Fonts de Protecció Civil avaluen el risc com a baix, però han demanat el confinament de manera preventiva fins que es puguin extingir les flames. Es recomana tancar finestres i portes i evitar sortir al carrer fins a nova ordre.

Bombers Generalitat / Carles Palacio

Les flames de l'exterior de la nau s'han pogut controlar a dos quarts de cinc de la tarda / Carles Palacio

Una empresa que exporta a tot el món

Fragrance Science és una empresa que es dedica a la fabricació de fragàncies industrials i alta perfumeria que s'exporta a més de 60 països de tot el món.

La companyia va ser creada per Toni Cabal Pijuan, que n'és l'actual president. Dedicat durant anys al món del perfum, l'any 2004 va decidir emprendre el seu propi negoci i va iniciar l'aventura de Fragrance Science amb seu a Olesa de Montserrat.