Incendi mortal a Salt. Aquest dimarts al migdia es va declarar un incendi al bloc de pisos de Sant Jaume de Salt, a la comarca del Gironès. Les flames van afectar la tercera planta del bloc i una dona de 51 anys de nacionalitat marroquina, per escapar del foc que consumia casa seva, va sortir a l'exterior per una zona d'estenedors, però ni l'ajuda d'un veí ni l'actuació dels Bombers de la Generalitat va evitar que la dona acabés caient a terra.

Les ambulàncies del SEM la van traslladar fins a l'UCI de l'Hospital Josep Trueta de Girona, on va ingressar en estat crític. Poques hores després la dona va morir, segons han confirmat aquest dimecres al matí fonts dels Mossos d'Esquadra. L'impacte de caure de la tercera planta li va causar unes ferides que han estat mortals.

Nou dotacions van treballar per apagar les flames

En l'incendi hi van treballar fins a nou dotacions dels Bombers i també efectius del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), dels Mossos d'Esquadra i de la Policia Local de Salt.

Els equips d'emergència van poder donar l'incendi per extingit a dos quarts de dues del migdia. S'ha obert una investigació per aclarir què va motivar l'incendi en aquesta tercera planta del bloc de pisos de Salt. Aquest dimecres la unitat d'incendis estructurals de la Policia Científica dels Mossos analitzaran el pis per intentar esbrinar què va passar.

Els veïns del bloc han pogut tornar a casa

Durant la tarda els veïns van poder tornar a casa seva, només van haver de buscar una alternativa les persones que vivien a l'immoble on es va originar l'incendi i els habitants del pis de sota. En aquest cas, l'Ajuntament els ha proposat una solució d'emergència i es calcula que en menys de 48 hores podrien tornar al pis, segons ha explicat el consistori.