La policia francesa investiga l’assassinat d’un nen de deu anys que ha mort aquest dilluns a la nit a Nimes (Occitània), a França. El menor va morir i un altre adult va resultar ferit molt greu en ser tirotejats quan circulaven amb cotxe pel barri de Pissevin, conegut per ser un escenari habitual del tràfic de drogues i on ja s’han registrat altres incidents amb armes de foc entre bandes criminals que es dediquen al narcotràfic. Els fets van passar al voltant de les onze de la nit d’aquest dilluns. 

Nebot de l'objectiu del tiroteig

Segons les primeres informacions, un home tornava de sopar amb dos nebots quan va ser tirotejat per uns desconeguts, causant-li ferides greus a ell i la mort al nen de deu anys. El menor va rebre l’impacte dels trets quan van intentar sortir del cotxe. L’autor dels trets, que va obrir foc amb una arma llarga, va marxar del lloc dels fets a bord d’un segon cotxe, que era conduït per una altra persona. El cotxe que van fer servir els assassins per escapar va ser trobat a l’exterior del barri calcinat per eliminar proves. La policia francesa assegura que en el tiroteig hi van participar com a mínim quatre persones, que ara mateix estan en recerca. El que sí que confirma la policia és que l’assalt està estretament relacionat amb el tràfic de drogues. 

En una primera reacció, el ministre francès de l'Interior, Gérald Darmanin, ha afirmat a Twitter -ara X- que aquest fet està relacionat amb una “venjança entre traficants”, sense entrar en més detalls. "És un immens drama que no quedarà impune", ha assegurat el ministre de Macron, que ha recordat que "la policia ja ha detingut molts traficants aquestes últimes setmanes i intensificarà la seva presència amb fermesa".

Suburbis fora de control

Alguns dels suburbis de Nimes s’han convertit els darrers anys en un polvorí amb enfrontaments gairebé diaris entre grups criminals que es dediquen al tràfic de drogues i han instaurat als barris la llei del més fort, amb poca capacitat per la policia per fer-hi front, convertint la zona en una no-gone. Pissevin, igual que els districtes de Chemin Bas i Mas de Mingue, va néixer als anys seixanta del segle XX per albergar les poblacions procedents de l'èxode rural, els retornats del nord d'Àfrica i, posteriorment, els treballadors immigrants.

Tots tres comparteixen indicadors socioeconòmics alarmants amb una taxa de pobresa que arriba fins al 70% i una desocupació massiva, un fet que es converteix en un caldo de cultiu perfecte per l’arrelament de les màfies.