L'exdona de Mainat, l'Angela Dobrowolski, ha estat condemnada a dos anys i mig de presó per cobrar 4.100 euros amb xecs falsificats del productor televisiu. Així ho confirma la sentència del jutjat penal número 1 de Barcelona. La magistrada, a més, també l'ha sancionat a pagar 1.800 euros de multa pels delictes de falsedat en document mercantil, usurpació d'identitat i estafa. Tot i que el productor televisiu va recuperar els diners i no acusava a la dona.

La magistrada ha explicat, tanmateix, que la sentència "no és ferma" i que es podrà presentar un recurs d'apel·lació en un termini de 10 dies.

Entramat del talonari de Mainat

Dobrowolski hauria agafat el talonari del que en aquests moments és el seu exmarit, Josep Maria Mainat, del domicili que havien compartit. Amb el seu puny i lletra, segons revela el peritatge aportat a la sentència, va simular que ell entregava 1.200 euros a la seva cunyada, germana de l'acusada, amb data 6 d'agost de 2020. Tot això, amb una falsa signatura del productor.

L'endemà, va anar a una oficina bancària i es va fer passar per la seva germana per poder cobrar el xec. Així, doncs, va mostrar el DNI d'aquesta i, un altre cop, va falsificar la seva firma. Tres dies després, el 10 d'agost, va fer el mateix amb un altre bitllet de 2.900 euros del talonari, que va cobrar el dia 13 del mateix mes a aquesta sucursal i del mateix treballador.

Dobrowolski ho nega tot

L'acusada, durant el judici al jutjat penal de Barcelona, va oferir una versió exculpatòria nova. També va assegurar, durant la declaració oficial, que en aquella època vivia al pis amb més gent que podria haver tingut accés als xecs bancaris de l'exmembre de la Trinca. 

No obstant això, si que va admetre que ella mateixa els va omplir, però que era fruit d'un pacte verbal amb Mainat i que ella no va cobrar els xecs. Segons ha explicat, aquest acord es basava en que si ajudava a la seva germana amb la paga i senyal d'un pis, Dobrowolski acceptaria el període de vacances que el productor televisiu volgués passar amb els fills en comú de la parella separada.

Càmeres de seguretat i pèrits cal·lígrafs

Però, a més, Dobrowolski tampoc es va reconèixer durant el judici en les imatges de les càmeres de seguretat del banc. Tot i que Mainat, que inicialment sí que ho va fer, va tenir dubtes en el moment de declarar, ja que la dona de les imatges portava ulleres de sol, mascareta i perruca. 

El productor televisiu va negar que hagués autoritzat la seva exdona o excunyada a cobrar aquests diners del seu talonari. Per últim, la coartada de l'acusada va trontollar amb les declaracions dels Mossos d'Esquadra que van descartar que fos la germana de la condemnada la que hagués cobrat els xecs perquè estava ingressada en una unitat hospitalària psiquiàtrica i van determinar que la manera de caminar de Dobrowolski i la persona de les imatges era gairebé idèntica. Respecte a la escriptura dels bitllets, els pèrits cal·lígrafs van concloure que era la seva lletra.

Dos judicis pendents

Dobrowolski, a més de la condemna de dos anys i mig de presó i una multa de 1.800 euros per cobrar xecs falsificats, té uns altres dos judicis pendents. El primer és per intentar matar Mainat mentre patia una baixada de sucre el juny del 2020 i l'altre per trencar l'ordre d'allunyament que lo va imposar el jutjat arran d'aquest cas.