Condemnen un fisioterapeuta de la ciutat d'A Corunya (Galícia) a set anys i mig de presó després que l'home agredís sexualment la seva pacient durant una sessió de tractament fisioterapèutic. El jutjat del cas també ha sentenciat a l'acusat a sis anys de llibertat vigilada, ha prohibit a l'acusat apropar-se o comunicar-se amb la víctima durant vuit anys, i l'ha inhabilitat de la seva professió durant quatre anys. 

Els fets van succeir l'any 2020 a una clínica privada de fisioteràpia de la ciutat de Carballo (A Corunya, Galícia). El Tribunal Superior de Justícia de Galícia considera provat que la dona no va donar el seu consentiment i que, per tant, es tracta d'un cas d'agressió sexual. 

L'acusat va aprofitar la cita per agredir sexualment la seva pacient

Tal com explica el text de la sentència, l'acusat, de qui no ha transcendit informació personal, va aprofitar la cita que la pacient havia reservat i va fingir una sessió de fisioteràpia normal. Quan la dona estava estirada a la taula de massatges boca avall, l'home va agredir-la sexualment. Ella es va intentar resistir i sortir de la taula, però l'home li ho va impedir pressionant-la amb la seva mà, segons ha avançat Europa Press. L'home va continuar agredint sexualment la pacient i després va intentar calmar-li demanant-li que no ho expliqués a ningú. L'endemà, la dona, aconsellada per la seva advocada, va tornar a la clínica per mantenir una conversa amb el seu agressor sobre el que havia succeït el dia anterior; la dona va enregistrar-ho tot amb el seu telèfon mòbil, sense que ell se n'adonés, per tal de tenir proves. 

L'acusat diu que l'actitud d'ella "era de provocació"

L'acusat del delicte d'agressió sexual va donar la seva versió dels fets al judici, segons la qual afirma que la pacient i víctima "mostrava una actitud de provocació". El jutjat, no obstant això, ha qualificat d'"inacceptable" la versió de l'acusat, ja que cap de les proves presentades per la dona indiquen que ella va donar el seu consentiment perquè el fisioterapeuta se sobrepassés amb ella. A més, segons explica Europa Press, els jutges també han recalcat que la diferència física entre l'agressor i la víctima era notòria, i que la clara negació d'ella va fer que l'agressor utilitzés la força física per a sotmetre-la. L'agressió està corroborada per un informe mèdic i també per un informe psiquiàtric, en el qual s'exposa que la víctima pateix un greu trastorn d'estrès posttraumàtic.