Els Bombers han pogut rescatar amb vida una excursionista que va caure des d’una altura d’entre 30 i 40 metres aquest dissabte a la Vall d’en Bas, prop de Rupit i Pruit (Osona). En el moment de l’extracció, que s’ha hagut de fer amb helicòpter, la ferida estava conscient i va ser atesa per un metge dels Serveis d’Emergències (SEM).

L'accident va succeir aquest dissabte a la tarda a la Salt de Sallent on la ferida estava fent una excursió amb un grup i, per causes que encara es desconeixen, va caure al buit més de 30 metres fins a un replà, que molt probablement l'ha salvat la vida. Els Bombers van rebre l'avís cap a les tres de la tarda i es van activar dos helicòpters de rescat amb membres del Grup de Recolzament d'Activitats Especials (GRAE). A bord d'un dels helicòpters també es trobava un sanitari del SEM qui va realitzar una primera avaluació mèdica i va atendre les ferides més superficials de l'accidentada. Després d'haver-la estabilitzat, es va procedir amb la seva extracció i ha estat traslladada a l'hospital més proper. Miraculosament, tot i haver caigut d'una altura tan considerable, la dona no ha patit ferides greus i no es tem per la seva vida.

Rescaten dos escaladors al Pedraforca  

Aquesta matinada els Bombers han finalitzat el rescat de dos muntanyencs que s'havien quedat bloquejats mentre escalaven el Pedraforca, al terme de Saldes (Berguedà). Els serveis d'emergències van rebre l'avís ahir a la tarda entorn de les 18:20 hores segons que dues persones s'havien accidentat a la zona del Pedraforca coneguda com la Gran Diagonal del Pollegó. Es van desplegar diverses dotacions del GRAE i dels Bombers per a realitzar l'extracció dels escaladors. Els van localitzar il·lesos al voltant de les onze de la nit i van iniciar amb ells el descens que es va completar a les dues de la matinada.