El cap de setmana comença amb la primera tragèdia pels aventurers que surten a donar un tomb per la natura i a fer exercici d'un cert risc. Els bombers han notificat que aquest matí un escalador ha perdut la vida a Odèn (Solsonès), després de caure mentre pujava per la paret de la Batalla per la via dels Escaladors Bucòlics. El cos d'emergències ha rebut l'avís a les 11.10 hores d'aquest dissabte i, un cop alertats, s'han desplaçat amb un parell de dotacions terrestres i un helicòpter al lloc dels fets. També s'han traslladat fins allà efectius de rescat del GRAE i el personal sanitari del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM). Els facultatius li han fet les maniobres de reanimació, però no han tingut èxit i ha mort. A més, en aquests moments s'ha obert un operatiu especial per intentar rescatar tres escaladors al Salt de Sallent, a Rupit i Pruït (Osona), que han quedat penjats d'uns 40 metres d'alçada.

Rescat a Rupit i un motorista accidentat en una pista forestal

Els agents de bombers treballen aquest dissabte a la tarda en el rescat de tres escaladors que ja no podien continuar fent ràpel per un problema amb la corda. Això els ha deixat penjats d'uns 40 metres d'altura al Salt de Sallent, un indret molt freqüentat pels excursionistes que visiten el poble de Rupit i que fan la ruta fins arribar a la caiguda d'aigua, on hi ha un gran penya-segat, que seria pel que haurien intentat pujar. S'ha activat un helicòpter amb una unitat mixta formada pel personal GRAE i el sanitari del SEM. No obstant això, totes les persones estan il·leses, segons han informat des de el cos d'emergències.

Les tragèdies a l'entorn natural català d'aquest dissabte finalitzen amb dos accidents més que, afortunadament, no han estat mortals. El primer s'ha produït al Pla de Manlleu (Alt Camp), on un motorista ha caigut quan circulava per una pista forestal que, a més, era de difícil accés per les ambulàncies. No obstant això, ha estat rescatat i se li ha fet la primera atenció sanitària, per ser traslladat poc després en helicòpter fins al punt que li esperava l'ambulància del SEM que l'ha evacuat a un centre sanitari amb contusions al tòrax, les cames i en un canell. Per últim, una excursionista de 64 anys s'ha precipitat a la zona de Cal Miqueló, a Mura (Bages). Tot i això, un cop carregada a l'helicòpter, l'han portat a un camp de futbol on hi havia facultatius del SEM i ha estat atesa.