Els Mossos d’Esquadra de la comissaria de Badalona han desmantellat un magatzem dedicat a la distribució de droga i han detingut quatre persones, dos homes i dues dones, tots de nacionalitat espanyola i veïns de la zona del barri de Sant Roc per tràfic de drogues i per tenir un zoo d’animals perillosos i protegits.

La setmana passada agents de l’ARRO, sota la batuta del jutjat número 1 de Badalona, van assaltar el magatzem i van poder detenir les quatre persones. A l’interior hi van trobar una gran quantitat de drogues però també, que és el que sobta més, és una gran quantitat d’animals en condicions irregulars i precàries.

Un magatzem ple de droga

Segons les informacions facilitades pels Mossos d’Esquadra, es van intervenir sis quilos de cabdells de marihuana, 500 grams d'haixix, tretze quilos de pols i 1.109 comprimits de psicotròpics, 1.500 grams de metanfetamina, 2.300 grams d’amfetamina, vuit quilos de pasta de cocaïna, 250 grams de bolets al·lucinògens i 310 grams d'heroïna.

comis arma fogueig log

Imatge d'una arma de fogueig localitzada a l'interior del magatzem / CME

L’Àrea Central de Medi Ambient dels Mossos va fer-se càrrec de diversos exemplars de fauna salvatge exòtica protegida que es van localitzar a la nau.

Un arsenal d'animals perillosos i protegits

En una de les habitacions hi havia diversos terraris amb exemplars de fauna salvatge exòtica protegida. Es va localitzar un exemplar de boa constrictor (Boa constrictor), un exemplar de pitó catifa (Morelia spilota), dos exemplars de pitó de l'Índia (Python molurus) i un exemplar d'iguana verda (Iguana iguana). 

comis pastilles log

Part de la droga localitzada a l'interior del magatzem de Badalona / CME

La tinença d'aquest tipus d'animals està regulat pel Conveni Internacional d'Espècies Amenaçades de flora i Fauna Silvestres (CITES). Per tant, per posseir aquestes espècies és necessari disposar de la documentació que n'acrediti el seu legal origen, documentació que els arrestats no tenien. Segons ha pogut saber ElCaso.cat, la policia sospita que els arrestats tenien els animals com a mascotes, tot i que no s’ha pogut confirmar per la falta de col·laboració dels arrestats, que no van voler explicar als investigadors de la comissaria de Badalona què els havia portat a acumular tots aquests animals en aquelles condicions.

Després de comprovar que realment el magatzem estava ple de tota mena de droga, els Mossos van arrestar les quatre persones que es trobaven a l'interior de la nau com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública i un delicte de defraudació de fluid elèctric. Els arrestats van passar a disposició judicial el dissabte 23 d'octubre i el jutge va decretar el seu ingrés a presó.