Evanna Lynch, la famosa actriu que donava vida a Luna Lovegood a Harry Potter, ha explicat com el fet d'haver participat en aquest èxit cinematogràfic la va ajudar a superar el seu trastorn de la conducta alimentaria.

Evanna Lynch va estar ingressada a l'hospital per anorèxia

Evanna Lynch, actualment, té 30 anys i viu al Regne Unit. Des de ben petita era una aficionada als llibres de Joanne Rowling i la saga de Harry Potter. En el llançament del tercer llibre, anomenat Harry Potter i l'Ordre del Fènix, que es va publicar l'any 2003, Lynch va ser ingressada a l'hospital. El motiu? El seu estat de salut era molt delicat, ja que tenia anorèxia, un trastorn que va començar a patir quan era una nena d'11 anys i que li va arruïnar molts anys de la seva vida.

Segons explica ella mateixa als mitjans britànics, aquest problema va començar perquè tenia molts problemes d'autoestima i el fet de "controlar" tot el que menjava, li feia tenir la falsa sensació de tenir tot sota control quan, en realitat, era aquest trastorn qui la controlava a ella.

Li encantaven els llibres de Harry Potter i va complir un dels seus somnis

Durant aquesta estada a l'hospital, hi havia una firma de llibres de Harry Potter i aquesta saga li feia sentir tan bé que li van donar un permís per sortir durant una hora del centre mèdic per tal que pogués aconseguir una forma de l'autora.​

Tres anys més tard, es va obrir la convocatòria per donar vida a Luna Lovegood a la pel·lícula Harry Potter i l'Ordre del Fènix i l'Evanna no va dubtar a presentar-se al càsting. El camí no va ser gens fàcil, ja que hi havia més de 15.000 participants, però malgrat les dificultats, va obtenir fer-se amb el paper i complir un dels seus somnis.

Evanna Lynch / Wikimedia Commons

Evanna Lynch tenia anorèxia i va aconseguir recuperar-se, en part, gràcies al seu paper interpretant la Luna LoveGood a Harry Potter  / Wikimedia Commons

Els seus problemes alimentaris a poc a poc van començar a desaparèixer

Va ser a partir de llavors quan els seus problemes alimentaris, a poc a poc, van començar a desaparèixer. El fet de tenir una ambició i una feina que tant li agradava, la va ajudar a recuperar-se de l'infern que estava vivint amb l'anorèxia, tal com explica ella mateixa en un llibre autobiogràfic que ha publicat aquest 2021.

Evanna Lynch és una activista en contra dels trastorns de la conducta alimentària

Lynch tenia tot un repte: si volia fer el paper de la Luna era primordial que estigués en bon estat de salut. La seva passió per Harry Potter era (i continua sent) tan gran que va reunir totes les seves forces i va aconseguir recuperar-se del TCA. Des de llavors, s'ha convertit en una activista per ajudar a totes les dones que pateixen aquest trastorn. Aquesta famosa actriu i cantant ha explicat la importància de demanar ajuda i, tot i que conviure amb l'anorèxia és molt difícil, és possible recuperar-se.