Molts esportistes d'elit no saben adaptar-se a la seva nova vida després de retirar-se. Molts d'ells mantenen enormes despeses i els costa molt adaptar-se a una vida sense tants luxes. És per això que alguns d'ells comencen a invertir en nous negocis abans del final de la seva carrera.

És el cas de molts professionals de l'esport que no saben administrar bé els seus diners o destinen una gran part dels seus ingressos a un negoci que no acaba sent rendible. Fins i tot hi ha diverses organitzacions que es dediquen a intentar ajudar esportistes d'elit a invertir en valors relativament segurs.

Desgraciadament, en l'NFL aquest problema s'ha repetit en massa ocasions. De fet, segons dades de Palco23, un 78% dels jugadors de l'NFL tenen problemes financers dos anys després de retirar-se de l'esport professional.

La carrera professional de Brackett

Gary Brackett, exjugador professional de futbol americà en la NFL, ha declarat que vendrà en una subhasta els tres anells que va aconseguir al llarg de la seva carrera. Tots ells els va guanyar quan jugava en els Indianapolis Colts.

Va ser campió de la Super Bowl el 2007 després de derrotar als Chicago Bears. Aquell mateix any van guanyar el títol de l'AFC després de guanyar els New England Patriots a la final. El 2010 va aconseguir un altre títol de l'AFC davant dels New York Jets.

anell Twitter

Anell dels Colts de 2007 / Twitter

Brackett va ser un dels millors defensors de la seva generació, sent un dels especialistes de la NFL en placatges. Va jugar durant tota la seva carrera en els Colts d'Indianapolis que li van fitxar el 2003 després de no ser seleccionat en el draft, va estar en l'entitat fins que es va retirar el 2011.

Ara, amb 41 anys, ha posat en venda els tres anells que va guanyar en la seva carrera esportiva. Els articles seran subhastats per l'empresa Ripley Auctions. Dan Ripley, propietari de l'entitat, va parlar sobre aquestes peces abans de la subhasta que se celebrarà el 5 de febrer: "El fet que ambdós anells fossin guanyats per un dels jugadors dels Indianapolis Colts més populars de la història, Gary Brackett, els fa encara més especials", va dir.

Els problemes econòmics de Brackett

L'exjugador dels Colts va decidir invertir en una franquícia de menjar ràpid en acabar la seva carrera esportiva. Era el propietari dels restaurants Stacked Pickle, especialitzats en hamburgueses i patates fregides.

Brackett va començar la seva aventura empresarial amb bon peu, abans de començar en els negocis va cursar un màster en administració d'empreses per formar-se com a gestor. Els inicis van ser molt positius per a ell, va arribar a tenir nou locals a Indianapolis i un a Ohio.

Tot i això, amb la pandèmia els seus resultats econòmics van començar a empitjorar notablement i el 2020 va decidir tancar tots els seus establiments. Al setembre Brackett es va declarar en fallida perquè no pot pagar els deutes que té, que eren d'uns 5,8 milions de dòlars. Malgrat això, va declarar tenir actius per valor de 2 milions, una quantitat insuficient.