La família de l'Esther, la dona morta en estranyes circumstàncies a Traspinedo (Valladolid), demana que els culpables dels fets s'entreguin i confessin què va passar aquella nit. "El dolor que sentim només marxarà d'una manera: sent valents i explicant la veritat, explicant què va passar aquella nit del 13 de gener", explica la seva cosina, 

L'Esther López de la Rosa tenia 35 anys quan va desaparèixer en aquest municipi de poc més de 1.000 habitants. La investigació es va posar en mans de la Guàrdia Civil i, en un primer moment, semblava que havia estat víctima d'una desaparició forçosa i, per aquest mateix motiu, van detenir Ramón el Manitas com a presumpte autor dels fets.

Esther López de la Rosa / Redes sociales

La família de l'Esther López de la Rosa demana que els culpables de la seva mort confessin què va passar aquella nit de gener a Traspinedo (Valladolid) / Xarxes socials

Quan van trobar el seu cadàver i van fer les autòpsies, la investigació va fer un gir de 180 graus. Tot i que en un principi tot apuntava a un crim, al final tot apunta que va ser un accident de trànsit. Els investigadors estan buscant un totterreny de color blau que, presumptament, la va atropellar i la va deixar agonitzant en una cuneta de la carretera del municipi.

"Ja res serà igual sense ella entre nosaltres"

Així i tot, no descarten cap hipòtesi, i més tenint en compte els girs inesperats que ha fet aquest cas. Aquest cap de setmana, a Traspinedo, han fet un acte de commemoració i els seus amics i familiars, al qual han acudit més de 200 persones que han demanat que es faci justícia. "Han estat i continuen sent les setmanes més tristes i doloroses de la història recent del municipi. Ja res serà igual sense ella entre nosaltres", explica l'alcalde, que encara no dona crèdit a la tràgica situació.

Demanen que els culpables confessin què va passar la nit de la desaparició

"Qui estigui darrere de tot això, tindrà pares i possiblement fills i germans. Se'm fa impossible que pugui mirar-los a la cara sabent que han llevat la vida a una persona innocent", explica la seva cosina Sara, que ha aprofitat l'ocasió per demanar que el culpable (o culpables) de la seva mort confessi els fets i expliqui què va passar la nit que va desaparèixer.

Investigació oberta en mans de la Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil manté la investigació oberta i el cas es troba sota secret de sumari. Tot i que cada vegada tenen més clara la hipòtesi de l'accident, els agents no treuen l'ull dels sospitosos: Ramón el Manitas, l'Óscar i el Carolo (els dos últims van ser les persones que la van veure per última vegada). Qualsevol persona que tingui alguna pista, que no dubti a contactar amb Emergències 112, ja que la col·laboració ciutadana és clau per esbrinar més detalls de les circumstàncies de la mort d'aquesta jove de 35 anys.