Nou gir en la investigació de la mort violenta de l'Esther López a Traspinedo (Valladolid): troben restes d'ADN d'una dona barrejat amb el de la víctima i l'Óscar, el sospitós del cas. La Guàrdia Civil està intentant esbrinar la seva identitat per descobrir quin paper va tenir el dia que se li va perdre el rastre i si va ajudar a ocultar el cadàver de la jove de 35 anys.

Es tracta d'una mostra d'ADN que ha estat trobada a l'interior del maleter del cotxe de l'Óscar i estava barrejada amb restes biològiques del sospitós i d'una tercera persona, que ha resultat ser una dona que, de moment, encara no ha estat identificada, segons avança Caso Abierto.

Encuentran el cadáver de Esther López / Claudia Alba
Troben restes d'ADN d'una dona barrejades amb les de l'Óscar i les de l'Esther López, la jove morta en estranyes circumstàncies a Traspinedo (Valladolid) / Arxiu

Esther López de la Rosa va desaparèixer misteriosament a Traspinedo

Es tracta d'una nova prova clau, ja que ni l'Óscar ni el Carolo (un altre dels sospitosos) van mencionar en cap moment la presència d'una altra dona la nit que l'Esther López de la Rosa va desaparèixer en estranyes circumstàncies en aquest petit municipi a prop de Valladolid.

Està sent molt complicat identificar a qui pertany aquesta nova mostra d'ADN femení, ja que està molt deteriorada i sembla que l'hagin intentat esborrar amb lleixiu amoníac, una hipòtesi que agafa força si es té en compte que l'Óscar, l'endemà de la desaparició de la jove de 35 anys, va netejar escrupolosament el seu vehicle.

Troben restes de saliva a l'interior del maleter de l'Óscar, el sospitós

A part d'aquesta mostra d'ADN, l'Institut Armat va trobar una mostra de saliva, que podria explicar que hi va haver un cos tombat al seu interior. No obstant això, no s'ha pogut demostrar que aquesta mostra sigui de l'Esther López de la Rosa, ja que aquesta resta biològica estava molt deteriorada.

La mostra d'ADN de la dona podria ser clau per la investigació de la Guàrdia Civil

Els investigadors pensen que la nova mostra d'ADN podria pertànyer a una dona que hagués col·laborat en l'ocultació del cadàver de la jove de Traspinedo. Així i tot, totes les hipòtesis estan sobre la taula i les sospites continuen centrant-se en l'Óscar, ja que ha tingut moltes contradiccions en les seves declaracions i hi ha molts indicis que podrien indicar la seva presumpta autoria.

L'Esther López va desaparèixer el 12 de gener i, després de gairebé tres setmanes buscant-la, van trobar el seu cadàver en una cuneta d'una carretera a prop d'on se li va perdre el rastre. Tres mesos després de la troballa, encara no se sap qui és el responsable de la seva mort i la investigació continua oberta per esclarir-ho.