Potser acaba sense carnet de conduir, però també hauria d'acabar sense "carnet de pare". Els Mossos d'Esquadra han detingut un home de 51 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Badalona, que va abandonar el seu fill ferit, menor d'edat, després de tenir un accident, completament begut, en una rotonda de l'A-2, al terme municipal de Caldes de Malavella, a la comarca de la Selva.

Els fets van passar el 18 de juliol, aquest passat diumenge, a la tarda, quan els agents dels Mossos d'Esquadra de Trànsit van rebre l'avís d'un accident en una rotonda d'aquesta carretera que passa per la Selva.

Va abandonar el fill ferit i va marxar per la carretera

De camí a l'accident, els agents van veure un home caminant pel voral, en direcció a Caldes de Malavella. En va veure la patrulla l'home va fer mitja volta i va canviar el sentit sense requerir ajuda.

Als pocs metres els Mossos van veure un turisme accidentat, concretament a la carretera GI-555 al punt quilomètric 0, a escassos tres-cents metres d'on teòricament hi havia l'accident pel qual havien estat requerits. Un ciutadà va informar als agents que a la rotonda de la A-2, justament al punt 698, hi havia una parella amb un menor d'edat que l'havien trobat plorant i demanant ajuda amb una ferida en un dit de la mà.

El pare feia esses per la carretera tornant d'un dinar

El menor va informar als agents que tornaven d'un dinar amb el seu pare des del Masnou, que el pare havia begut alcohol i conduïa fent esses per la carretera a molta velocitat. Quan van patir l'accident el menor va baixar del vehicle mentre el pare va marxar del lloc deixant-lo a la rotonda.

Els Mossos van decidir fer recerca de l'home que caminava pel voral. Al cap de pocs minuts el van localitzar amb clars símptomes d'anar sota els efectes de l'alcohol. Seguidament li van practicar el test de detecció d'alcohol, el qual va donar un resultat positiu de 0,35 mg d'alcohol per litre d'aire expirat. L'home va quedar detingut per conduir sota la influència de begudes alcohòliques amb resultat d'accident de trànsit i per conduir de forma temerària.

El pare, en llibertat amb càrrecs

El menor es va quedar a càrrec d'un familiar i el vehicle va ser retirat de la via per una grua, ja que pels danys que presentava era inviable la seva conducció. L'endemà, encara de ressaca, va passar a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Santa Coloma de Farners, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.